avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru teren inainte de finalizarea succesiunii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru teren inainte de finalizarea succesiunii

Buna ziua, am o intrebare se poate face cadastru pe un teren aflat in succesiune?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:10, 4 Mai 2014
Documentatia cadastrala se poate intocmi dar nu se poate depune pentru viza ANCPI (ONCPI Judet) si nici intabula in CF
legalmgm a scris:

Documentatia cadastrala se poate intocmi dar nu se poate depune pentru viza ANCPI (ONCPI Judet) si nici intabula in CF

Cum sa nu se poata intabula????? Am avut cazuri in care chiar notarii au trimis oamenii sa intabuleze proprietatile defunctilor si apoi au facut succesiunea.
Cadastrul poate fi facut si pe numele defunctului . Cererea de intabulare o face un mostenitor care atesta calitatea de mostenitor prin anexa 24 sau prin certificat de nastere si eventual de casatorie.
In concluzie, raspunsul la speta de fata este DA, se poate face cadastru inainte de succesiune, ulterior se inregistreaza in CF actul de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala si intabulare dragonel dragonel Implor un autorizat ancpi sa precizeze daca:bow: [b]'' pentru intocmirea documentatiei cadastrale [/b]in vederea inscrieri in CF si vanzarii unui teren ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)