avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuție la CASS, in urma arendãrii teren ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuție la CASS, in urma arendãrii teren agricol

Am inchiriat terenul arabil și in urma inchirierii obtin venituri conform contractului. Va rog să-mi raspundeți dacă trebuie să contribuii la CASS, având in vedere că sunt pensionar.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:53, 5 Mai 2014
Da. Din acest an, pe langa impozitul pe venit o sa vi se retina si contributie la cass, de catre arendas.
Vă rog frumos să-mi comunicati și actul normativ și cum trebuie să procedez.
Din codul fiscal art. 296^24 Plăţi anticipate cu titlu de contribuţii sociale
.....
(4^2) Contribuabilii care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole în regim de reţinere la sursă a impozitului datorează contribuţie individuală de asigurări sociale de sănătate în cursul anului, plătitorii de venituri având obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumelor respective cu respectarea prevederilor art. 62 alin. (2^1) - (2^5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

impozit productie agricola la persoane fizice neautorizate elenascurt elenascurt Sunt o persoana fizica neautorizata care am o suprafata de teren arabil , dupa care am predat la FNC o cantitate de porumb boabe. Am constatat ca mi-au retinut ... (vezi toată discuția)
Ce impozit se opreste la sursa producatorilor agricoli? furioso_pechea@yahoo.com furioso_pechea@yahoo.com AM INTELES CA TREBUIE OPRIT PE LANGA 2% SI 5,5 % C.A.S. PRODUCATORILOR AGRICOLI CARE VAND CEREALE PE BORDEROU? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)