avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Produse neachitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Produse neachitate

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat,ieri am fost la aun magazin de cosmetice gen supermarket am achizitonate cateva produse pe care le-am platit insa un ruj si un fond de ten nu le-am platit,deci le-am sustras aparatele de alarma nu au tiuit nu m-a oprit nimeni sa ma verfice la revedere buna ziua,la ce sa ma astept,se uita pe camere cum a m pus eu fondul de ten in sacosica si nu l-am platit?se poate intampla ceva dupa ce eu am iesit din magazin fara nici o problema?
Cel mai recent răspuns: schneider_attila , utilizator 17:20, 3 Mai 2014
Și acum ce ați dori să faceți? Dacă vă mustră conștiința, mergeți și le restituiți produsele,este posibil să nu facă nimic împotriva dvs., apreciind sinceritatea dvs.
Da, se pot uita pe camere, iar când veți mai intra în acel magazin, ați putea avea unele surprize.
Cred că realizați că ceea ce ați făcut se numește furt și este infracțiune.
Regula este să cumpărăm produsele, nu să le furăm.Dacă nu ni le permitem, așteptăm, strângem bani, etc.

multumesc pentru rapsuns daca ma duc cu ele inapoi imi e teama ca o sa fie mai rau intrebarea mea daca uitandu-se pe camera pot face ei ceva ulterior?ok am inteles daca intru in magazin ma pot depiista dar daca nu mai calc pe acolo niciodata?ce consecinte pot fii?
Nici una, daca intrati intr-un alt magazin cu care sa aibe vreo colaborare sau aceeasi companie se poate avea unele mici neplaceri (de exemplu: filarea, urmarirea permanenta a oricarei miscari ale dvs. etc). Ulterior nu va poate face nimic, in cel mai rau caz sa le achitati, cu suprapret, si sa pastrati produsele. Politia nu mai i-a in considerare, doar cu exceptia ca ei sa fi facut vreo sesizare la politie cu filmarea respectiva. Daca dvs restituiti produsele atunci nu exista nici o problema, dar repet, daca intrati din nou in magazinul lor sau afiliati s-ar putea sa va confruntati cu situatia mai sus scrisa, deoarece ele tin legatura intre ei cu persoanele suspecte. Si mare atentie pe viitor, mai bine nu cumparati si mai aveti rabdare cateva zile pana ajungeti sa le puteti procura pe cale cinstita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gasit cu obiecte ce nu imi apartin 1hunter 1hunter Buna seara, Este prima mea postare aici, sper sa nu incalc vreo regula a forumului. Asta in jurul orelor 15 am fost in Carrefour Orhideea sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept Ioannaaa Ioannaaa Bună ziua! Am și eu o problemã și aș dori să îmi cunosc mai bine drepturile și ce ar trebui să fac. Săptămâna trecută am fost la Kaufland după ... (vezi toată discuția)