avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate circula pe marcajul pentru biciclete?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate circula pe marcajul pentru biciclete?

La intersectia asta, 95% care merg in dreapta, se baga pe drumul pentru bicicleta. Dar exista numai o banda pentru masini. Am vazut ca si politia o face asa. Exista o lege, unde se poate folosi si banda de bicilete in anumite situati, de multa trafic sau asa?

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:19, 4 Mai 2014
In cazul prezentat se poate circula pe banda pentru biciclisti intrucat aceasta este delimitata prin linii discontinue. Codul rutier permite incalcarea liniilor discontinue.
In cazul prezentat amplasarea pistei pentru biciclisti este incorecta. S-a luat aproximativ jumatate din latimea benzii 1 si s-a trasat o zona destinata circulatiei bicicletelor. Cealalta jumatate din latimea benzii 1 a ramas practic nefolosibila.
S-au facut doua greseli in amplasarea pistei pentru biciclete.
In primul rand amplasarea unei piste pentru biciclete nu se poate face oriunde. Prin amplasarea pistei pentru biciclete nu trebuie sa fie afectate atat numarul de benzi pentru circulatia celorlalte autovehicule, cat si latimea respectivelor benzi in sensul latimea acestora sa nu fie mai mica latimea minima care asigura o circulatie a autovehiculelor in deplina siguranta.
In al doilea rand pista pentru biciclete trebuie sa fie delimitata printr-o linie continua care interzice patrunderea autovehiculelor pe pista pentru biciclete. Fac exceptie zonele in care este necesar ca autovehiculele sa patrunda pe pista pentru biciclete, de exemplu in zona statiilor mijloacelor de transport in comun unde autobuzul trebuie sa opreasca langa bordura sau sa patrunda in alveola.
Multumesc pentru raspuns.
Da se poate circula pe banda pentru biciclisti, numai pentru parcare, sau oprire pe dreapta. Problema este, se poate circula pe banda pentru traficul care merge la sens giratoriu in dreapta? Adica se poate folosi banda pentru biciclisti ca o banda normala?
Din doua benzi sau facut una, asa cine vrea sa mearga in dreapta, trebuie sa sta in rand pe banda care a ramas, si nu are voie sa se baga pe banda pentru biciclisti. Eu o inteleg asa, sau gandesc gresit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
mihai4321, utilizator
In localitatea respectiva ori numarul de biciclisti este foarte mare ori trebuiau cheltuiti aiurea niste bani.
Latimea trotuarului permitea marcarea unei piste de biciclisti mai mult decit rezonabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuia sa dau prioritate unui autoturism care circula banda pentru biciclisti? alexandrughita alexandrughita Incerc sa descriu speta in cat mai putine cuvinte pentru ca am facut o schitza cat se poate de explicita la link-ul urmator ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)