avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua.Pe 28 ianuarie circulam pe bicicleta pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua.Pe 28 ianuarie circulam pe bicicleta pe partea dreapta ...

Buna ziua.Pe 28 ianuarie circulam pe bicicleta pe partea dreapta a carosabilului langa bordura indreptandu ma spre un sens giratoriu.Fiind ora de varf se formeaza coloana de masini care se deplaseasa incet spre giratoriu.Înainte de giratoriu cu 2-300m este o intersectie in cruce formata din starada care duce spre giratoriu si alte 2 strazi care o intersecteaza una in dreapta care are STOP si alta in stanga(vazute din sensul meu de mers spre giratoriu).Vrand sa mi schimb directia de mers spre stanga de langa bordura am avansat spre axul drumului(mentionez ca nu este vizibil marcajul de delimitare a benzilor).Mentionez ca toate strazile descrise mai sus au cate o banda pe sens.
În acest moment aveam coloana de masini care se deplasa incet in dreapta mea.Din contrasens nu venea nici o masina si am hotarat ca atunci este momentul sa fac virajul la stanga .Masina din dreapta mea opreste brusc pt a facilita virajul la stanga altei masini care iese de pe strada cu STOP,eu pun frana trag stanga maxim de ghidon dar nu reusesc sa evit impactul si sunt aruncat peste masina care a iesit de pe strada cu STOP.
Am stabilit de comun acord cu soferul sa ne intelegem ne am dat un punct de intalnire deoarece oamenii din zona au sunat la 112.Am plecat spre locul de intalnire am vazut ca si soferul a pus in miscare masina dar nu a ajuns la locul stabilit(am doar o poza cu nr masinii care m a accidentat).Banuiesc ca s a oprit in zona accidentului deoarece ulterior am fost la politie si la declaratia mea au atasat declaratia lui.Am scos de la IML certificat am 2-3zile de îngrijiri medicale.Dupa cateva zile de la accident am dus o copie a certificatului la politie si am completat un proces verbal care imi aducea la cunoștință numele persoanei care m a accidentat si ca in 90zile pot depune plangere.Pe 26februarie am fost la politie si s a constatat ca eu am fost vinovat de accident si o sa mi faca dosar penal in urma certificatului medico legal.Politia a spus ca eu trebuia sa stau in spatele masinii si cand eram in dreptul strazii trebuia sa fac viraj stanga.În regulament scrie clar definiția autovehiculului si a vehiculului,în situația descrisa eu circul ca un vehicul .Va rog sa ma corectati unde greșesc si sa mi spune ti ce trebuie sa fac pt a mi recupera paguba cu bicicleta stricata(mentionez ca si masina care m a accidentat are bara crapata,capota indoita si geamul crapat)Mulțumesc din suflet!

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare legată de un accident rutier ce ... directcuteo directcuteo Bună ziua! Am o întrebare legată de un accident rutier ce l-am avut în oraș la intrarea într-un sens giratoriu. În sensul giratoriu intră o singură ... (vezi toată discuția)