avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul pentru salariul minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul pentru salariul minim

buna ziua ! lucrez la o firma de protectie si paza si am salariul minim pe economie in contract -angajat cu 8 ore pe zi .eu lucrez cate 24 de ore cu 48 adica 240 ore pe luna .am primit in luna aprilie 606 ron pe card si 21 de bonuri de masa plus inca 50 de ron .cat ar trebui sa primesc pentru orele lucrate si daca imi poate cineva explica cu detalii. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:38, 3 Mai 2014
Este bine calculat salariul dvs . Vedeti aici calculul
[ link extern ]

Cei 50 de lei ce inseamna?
In aprilie luna are 168 ore aferente celor 21 zile lucratoare. Deci, aveti lucrate 72 ore suplimentare. Acestea se platesc cu un spor de minim 75%.

In plus, nu e legal sa lucrati continuu 24 cu 48.

Cred ca, desi ati lucrat 240 ore, in pontajul oficial al firmei nu apar toate orele lucrate.

O sa fac un calcul si o sa-l pun aici cu cat trebuiau sa va plateasca daca va pontau toate orele.
Munca suplimentara nu se plateste decat dupa expirarea perioadei de 60 de zile in care trebuie compensata cu timp liber platit.

Prin urmare, cele 72 de ore se platesc numai in situatia in care angajatorul nu le compenseaza prin ore libere platite.

Art. 123 C.mun.
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
....
multumesc
si ce as putea sa fac in situatia aceasta ? as putea sa merg la itm si sa depun o plangere sau sa merg la unitatea de parchet competenta pentru o plangere penala pt abuz in serviciu !

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului majestik majestik cui trebuie sa ma adresez pentru a reclama firma la care lucrez de urmatoarele nereguli:lucrez minim 240 de ore lunar doar in tura de noapte fara a primi vreun ... (vezi toată discuția)
Angajat Viotcv@gmail Viotcv@gmail M am angajat de o lună jumătate si in tot acest timp nu am primit nici un liber. Intr o lună am prestat 240 de ore. Ce drepturi am si ce am de facut? Am ... (vezi toată discuția)
Vechime in ,,campul muncii,, Decebal58 Decebal58 Sotia mea, lucreaza la o firma de ,,paza,,, in fiecare luna, in medie, 240 ore, respectiv, 2 zile a 12 ore, de zii, 2 zile a 12 ore de noapte si 2 zile ... (vezi toată discuția)