avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara categorie corespunzatoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara categorie corespunzatoare

Buna ziua. La inceputul lunii decembrie 2013 am fost oprit la un control de rutina conducand un aototurism cu platforma. Avand doar categoria B, necesara fiind cat.B+e, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 4 luni + inceperea urmaririi penale.
Mentionez ca eram in alt judet decat cel de domiciliu.
Au trecut cele 4 luni si nu am primit niciun raspuns despre dosarul meu.Tinand cont ca au trecut cele 4 luni obligatorii, se poate cumva elibera o adeverinta de circulatia pana la decizia finala data de tribunal ?
Am trimis un fax la procuratura judetului respectiv, dar inca nu am primit niciun raspuns ...
Dupa experienta dvs care credeti ca va fi sentinta si cat ar mai dura ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vasilache Alin , utilizator 13:06, 10 Mai 2020
Cazul prezentat constituie infractiunea de coducere a unui vehicul neavand permis corespunzator categoriei vehiculului. In urma hotararii judecatoresti definitive permisul de conducere se va anula. Va puteti prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis pentru categpriile avute dupa o perioada de timp care este prevazuta in Codul rutier si care depinde de felul condamnarii.
Daca vi s-a intocmit dosar penal, suspendarea exercitării dreptului de a conduce este pe o perioada nedeterminata in functie de solutia dispusa, nu stiu de unde ati inteles dvs de 4 luni.
Dosarul e in cercetare, nu am primit niciun raspuns. Am inteles ca fiind prima abatere se da NUP si o amenda administrativa . Dar tinand cont ca au trecut deja 5 luni, cam cat ar mai dura pana va veni sentinta ?
Puteti sa asteptati mult si bine NUP, pe lege noua nu se mai poate dispune.
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului ovidyo ovidyo am facut un accident care s-a soldat cu vatamare corporala din culpa si accidentul a fost din cauza ca eu nu am acordat prioritate i-ar permisul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in acest caz? AndreiFes250 AndreiFes250 Bună ziua! In luna mai am fost oprit de politie cu o motocicleta care nu răspundea categoriei mele de permis( Eu aveam categoria A1 și motorul se încadra ... (vezi toată discuția)
Fara placute la masina purcareaalin purcareaalin Am condus o masina fara placute pana la domicilu si fix la domiciu m-au oprit un echipaj de politie , pentru care mi-au retinut permisul si mi-au intocmit ... (vezi toată discuția)