avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii ilegale - atribuire partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii ilegale - atribuire partaj

In urma partajului , coproprietarul caruia i s-a atribuit o camera sa spunem , care a fost ilegal alipita cladirii initiale , va trebui sa plateasca ceva celui care a facut-o ilegal ? Eventual se poate cere compensare cu teren ? Daca se va intimpla asa , nu am de unde plati . Ce facem ? Aveti o solutie ?
Cel mai recent răspuns: rechi1958 , utilizator 23:08, 5 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Incercati sa o rezolvati amiabil.
Daca veti datora bani va trebui sa ii achitati daca nu va iarta de datorie.
Nu se pune problema de a se cadea la invoiala cu indivizi ca acestia . Am intrebat pentru a ma pune la adapost daca pot . Inca nu s-a facut atribuirea . Dar ne macina ideea . Nu putem plati . Nu sunt bani iar noi nu am fost intrebati cind au construit . cUM NE POATE OBLIGA CINEVA SA CUMPARAM CE NU DORIM ??
Daca constructia este construita ilegal (neavand autorizatie de constructie si implicit nici act de proprietate) atunci ea nu poate legal face obiectul unui partaj.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
ok si in aceste conditii ce face instanta ? camera si magazia este totusi lipita de constructia initiala ...

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata invocind legea nr .50/1991 ContSters273259 ContSters273259 Sunt in proces de PARTAJ JUDICIAR . Piritii sustin in scris in cadrul procesului ca au construit 3 camere , grajduri etc . Nu au autorizatie de constructie si ... (vezi toată discuția)
Greutati la achitarea sultei ContSters326883 ContSters326883 Va rog frumos spuneti-mi daca exista o varianta prin care sa fortez nota si sa platesc sulta in natura si anume in teren . Daca cer asta instantei inainte de a ... (vezi toată discuția)
Atribuire in urma partajului rechi1958 rechi1958 Va rog sa-mi spuneti din experienta dumneavoastra : in cazul in care un coproprietar extinde imobilul FARA acordul celorlalti , instanta cum tine cont de acest ... (vezi toată discuția)