avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul in Romania pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul in Romania pentru cetateni straini

Bunaziua..doresc f mult sa fiu ajutat in urmatoarea problema..eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Oravita,judetul Caras-Severin si sunt casatorit cu o cetateanca din Rep Moldova.momentan traim in Rep.Moldova.sotia mea a primit prin REDOBANDIRE..cetatenia romana.a depus juramantul..a primit acel certificat galben..care atesta ca este cetatean al romaniei..a depus si primit certificat de nastere romanesc.acum dorim sa facem C.I (buletin) romanesc.ne-am adresat la biroul de documentatie a cetatenilor din orasul Negresti,jud Vaslui,eu fiind nascut tot in acest judet dar mai apoi miam schimbat domiciliul.(in jud Vaslui am bunici,care au vrut sa o ia in spatiu pt a putea primi C.I).doamna de la acel birou,ori nu a inteles situatia..ori noi nu am inteles explicatia ei,ne-a spus ca nu se poate sa primeasca C.I la acea adresa pt ca este casatorita cu cetatean roman si trebuie sasi faca document acolo unde am eu domiciliul.adica la Oravita..sau..sa-mi schimb si eu domiciliul la bunici.nu intelegem dece aceasta problema.ea nu a primit cetatenie romaneasca prin faptul ca este casatorita cu un cetatean roman..ci prin REDOBANDIRE..asa cum primesc multi alti cetateni din Rep.Moldova.chair acum nu demult am mers la bunici si am facut uni apropiat de fam..tot cetatean din moldova..C.I de romania..ce documente are el..exact aceleasi documente are si sotia mea..doar ca ea este casatorita cu un roman..este acest fapt o problema atat de mare incat sa nu primeasca C.I romaneasca mai simplu..asa cum primesc ceilalti cetateni care au primit si ei REDOBANDIRE?.va multumim f mult..
Cel mai recent răspuns: LazarCristianBogdan , utilizator 14:37, 10 Noiembrie 2014
In opinia mea doamna de la Evidenta nu are motive sa nu ii ia cererea pentru CI si nu doar datorita motivului pe care l-ati spus (ca doamna a redobandit cetatenia, nu a dobandit-o in urma convietuirii cel putin 5 ani cu un cetatean roman) ci si pentru ca niciunde nu scrie ca sotii sunt obligati sa aiba acelasi domiciliu.

Scrieti un e-mail la depabd@mai.gov.ro, este adresa unde se pot face sesizari si reclamatii. Desigur e nevoie de datele personale reale si de descrierea concreta a situatiei. Raspunsul lor va fi lamuritor si eu cred ca va va fi de folos la ghiseu.
Inainte de asta incercati totusi o audienta la seful Evidentei, poate nu va mai fi nevoie de acel e-mail.
va multumesc f mult pt raspuns..80% eram sigur ca nui corect ceea ce ne-au spus de la acel birou.faptul ca neati confirmat aceasta banuiala ne face mai increzatori.o sa incercam sa rezolvom aceasta problema cat mai amiabil si civilizat.multumesc de interesul binefecator pe care lati avut pt noi.O zi buna va dorim.Lazar Cristian.
Cu placere, sper sa va fie de folos :)
cu aceasta problema am reusit..multumesc f mult pt ajutor si informatiile date..va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la cetatenie liviuflorindraghiciu liviuflorindraghiciu Buna seara. In 2006 am renuntat la cetatenia romana in favoarea altei cetatenii, iar in anul 2011 m-am casatorit in tara in care am plecat , dupa un an am ... (vezi toată discuția)
Cetatenie dubla romana-germana pentru copii Gms3010 Gms3010 Hallo, in 2007 la dobândirea cetățeniei germane trebuia sa renunți la cea romina (600 de euro) an prins cîteva luni atunci o lege .... In 2017 am ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)