avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei - incredintare minor nascut in Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei - incredintare minor nascut in Spania

Din concubinaj a rezultat un minor, nascut in Spania. Actualmente lucrez in Spania,rezident permanent, minorul locuieste cu mine, merge la scoala, dar nu pot
veni in Romania cu el, pentru ca tatal lui a plecat din Spania si nu-l mai intereseaza
minorul, nu cunosc domiciliul tatalui minorului.
Am domiciliul in Romania si locuinta, proprietatea personala, unde cred ca o sa ma intorc.
Pot sa introduc actiune in Romania pentru incredintare minor, sa pot veni cu el acasa.
Cum procedez cu domiciliul tatalui pe care nu-l cunosc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 5 Mai 2014
Da, puteti veni cu minorul sa va stabiliti aici si sa introduceti actiunea ptr incredintare minor in Romania! Daca nu se cunoaste domiciliul tatalui, se citeaza la usa instantei si se va desemna si un curator special care sa il reprezinte pe tatal minorului! Daca aveti si locuinta proprietate personala in Romania si venituri cu care sa dovediti ca va puteti creste minorul, cu probatoriu bine administrat, sigur veti putea obtine minorul!
Ati apucat sa faceti acte romanesti pt copil ? Copilul are pasaport romanesc ?
Legal e sa calatoreasca cu pasaport sau titlu de calatorie, iar daca nu aveti pasaport si veti cere titlu de calatorie, aveti nevoie de acordul tatalui. Va trebui sa introduceti deja actiunea si sa cereti pe calea ordonantei presedintiale ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt calatorie.
Daca are macar certificat de nastere si va asumati riscul , puteti veni cu masina in tara, veti fi lasati sa intrati dupa verificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm pot calatorii cu minorul fara acordul tatalui sol0606 sol0606 sunt maritata dar in divort. intre timp am cunoscut pe cineva si am facut un copil. din cauza ca divortul nu era pronuntat copilul a fost trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Procura pentru pasaport minor ginaolimpia ginaolimpia Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean ... (vezi toată discuția)