avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrarea pe bloc blocata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrarea pe bloc blocata

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj iar deasupra mea administratorul, din cauza faptului ca s-au furat componente de la motorul liftului, a blocat accesul pe bloc prin montarea unui grilaj. Pana aici toate bune si frumoase, insa, cei de pe palier cu mine au spart lacatul si au montat altul, transformand partea de deasupra apartamentului meu in "depozit". Toata ziua, iar in unele perioade pana la miezul noptii trantesc si ma deranjaza. Am vorbit si cu administratorul si cu presedintele asociatiei de proprietari si amandoi mi-au spus ca e treaba mea , spunandu-mi: "Daca voi nu va intelegeti ce vreti sa facem noi."
Ce pot face in acest caz. Nu am nici o posibilitate legala de a-mi apara dreptul la liniste in propria locuinta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:46, 4 Mai 2014
Daca locuiti la ultimul nivel,rezulta ca deasupra apartamentului dv exista un spatiou comun =terasa necirculabila
Conform norme in vigoare proprietarul ,in imobilul de locuit in comun nu are voie sa schimbe destinatia sau aspectul parti comune
Presedintele de asociatie detine autoritatea si competenta,in interesul general al asociatiei si al membrilor acesteia sa dispuna masuri concrete pentru utilizarea spatiilor comune conform destinatie initiala
Multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Nu am inteles totusi exact ce trebuie sa fac. Sa ma adresez din nou presedintelui asociatiei de proprietari? Eventual sa formulez o cerere in acest sens?
L nr 230/2007 actualizata Articolul 11

(2)Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

In temeiul dispozitiei postate,solicitati oficial presedintelui de asociatie,prin cerere inregistrata,pe baza de semnatura de primire sau comunicata postal cu mandat de confirmare ,ca in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari sa isi asume responsabilitatea sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare ,sa exercite cu respect si cu buna credinta obligatiile asumate la mandatarea in functie sa solutioneze cererile de respectare a destinatiei partilor comune din imobilul de locuit in comun
Partea comuna poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar in anumite conditii,contract de inchiriere si numai cu acordul asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)
Lesirea pe terasa incuiata georgeiuly georgeiuly In urma incendiului de la Londra s-a pus in discutie legalitatea incuieri grilajului de la et 11 (cabina lift si aces la terasa ). Stie cineva vreo prevedere ... (vezi toată discuția)
Anexa bloc Denisulica Denisulica Bună ziua! Lângă apartamentul meu, situat la etajul 10, există o anexă! Aș vrea să știu dacă pot avea acces la acea anexă ori nu?! Este corect ca ... (vezi toată discuția)