avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce documente emite II?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce documente emite II?

Buna ziua,

Am infiintat de curand o II cu obiect de activitate Comert prin Internet si v-as ruga sa-mi oferiti raspuns ptr cateva neclaritati inainte de a incepe sa functionam efectiv.
In principiu produsele (articole sportive) vor fi livrate clientului (persoana fizica sau persoana juridica) prin curier, insotite de factura emisa de catre noi si chitanta emisa de curier privind incasarea contravalorii produsului.

In situatia in care am dori sa inmanam personal produsele clientului cum ar trebui sa procedam? (mentionam ca nu detinem un punct de lucru, ci numai sediu profesional)
- client persoana fizica: factura + chitanta / factura + bon fiscal etc. (intreb acest lucru deoarece pe Internet am citit ca ar fi necesar sa detin casa de marcat, insa am un contraexemplu practic si anume atunci cand am cumparat produse de la o II si ne-au fost livrate personal am primit factura + chitanta)?
- client persoana juridica: factura + chitanta?

Multumim,
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Argali , utilizator 09:05, 5 Mai 2014
In O.U.G. nr. 28 din 1999 actualizata, referitor la cine e exceptat de la utilizarea casei de marcat fiscale, avem:



ART. 2
Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):

[...]

k) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;



Deci, nu aveti obligatia detinerii casei de marcat fiscala daca aveti doar un depozit de unde livrati la domiciliu, atat prin curier, cat si personal.

Pentru mai multe clarificari gasiti O.U.G. nr. 28 din 1999 completa aici:
[ link extern ]
Va multumim mult ptr raspuns,

Deci in cazul in care livram personal bunul trebuie sa emitem factura+chitanta clientului, corect?

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal in loc de chitanta ? evelyn26krell evelyn26krell Buna ziua, Am inceput o afacere ,,shop online\'\' ,pana acum eram ferm convinsa ca persoanelor fizice care imi comanda marfa (din orasul meu sau din ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)