avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa procedez?

Buna ziua,am nevoie de un sfat,o idee cum sa procedez.Iata situatia,tatal meu prin societatea la care este asociat unic si administrator cumpara in anul 2007 un autoturism prin linie de credit cu o banca,pe talon este trecut ca utilizator firma ,masina ramane gaj.Anul acesta,tatal meu moare,decesul survenind in strainatate,unde era plecat la tratament,iar masina ramane la mine(momentan),zic asa pentru ca este achitata in proportie de 70%.Ma duc,dupa deces,la banca sa le explic situatia,nici nu ma baga in seama,deoarece,zic ei,nu am nici o legatura cu firma tatalui meu si momentan nici certificatul de deces,in fine,dupa vreo 2 saptamani ma suna executorul,spunandu-mi ca am 2 variante:1-achit integral masina,ce a mai ramas sau o predau lui,o sechestreaza si o vinde.Zic,in regula,o platesc dar fiind pe firma,firma datoare la fisc,o pierd la un moment dat,asa mai bine,il intreb sa imi spuna adresa unde sa o aduc si cum se procedeaza,cine o preda,tatal meu murind,nu cred ca poate sa o predea,îmi pare rau acum,dar am fost ironic atunci cand i-am spus asta,eu neavand legatura cu firma nu o pot preda,de vandut nu o pot vinde,in firma nu vreau sa ma bag pentru ca este datoare,asta era unul din sfaturile executorului,dupa care,a spus "bine,vorbesc cu cei de la banca si revin cu un telefon"...,asta a fost acun o luna,dupa care tacere.Nu vreau sa folosesc un bun care nu este al meu,chiar daca 3/4 este achitat,daca aveti sfaturi,le accept cu placere,multumesc

Alte discuții în legătură

Problema cu fiscul pandiseba pandiseba Buna seara,am o nelamurire si nu stiu rezolvarea.In 2007,tatal meu ia un credit de la banca,linie de credit,printr-o societate,in care era administrator si ... (vezi toată discuția)
Executare leasing !! Cocollino Cocollino [i]Am o dilema.. Fratele meu se afla in imposibilitatea de a mai plati leasingul la masina. Desi a cerut re-esalonarea ratelor, pt a putea pastra masina, ... (vezi toată discuția)
Asigurare deces credit nevoi personale ionut1388 ionut1388 Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu urmatoarea problema. S-a facut un credit de nevoi personale care a venit automat cu o asigurare de deces. ... (vezi toată discuția)