avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct partaj

sotul meu a mostenit in92 de la parinti casa cu gradina aferenta acesteia.in2004 ne-am casatorit si ne-am mutat acolo.soacra traieste si acum,cu noi,nu avem copii si doresc sa stiu daca eu am vreun drept acolo.mostenirea e cu uzufruct adica ii revine dupa moartea soacrei.
Mostenire cu uzufruct......
Ce act sau acte a facut sotul dvs si cnad?! Mostenirea soacrei nu se poate pt ca e in viata iar mostenirile se deschid prin moarte...
Spuneti ne exact ca sa va raspundem exact...
act de intretinere pt parintii lui cu mostenirea casei dupa moartea lor,dar socrul a decedat in 94 iar pe cf cand scoatem apare sus si soacra jos
Deci nu e mostenire.......
Este un contract de intretinere! Obligatia de intretinere pt socru s a stins in urma decesului, iar pt soacra se va stinge la decesul acestuia. Proprietar este sotul dvs, pt ca l a dobandit prin acel contract inainte de casatoria cu dvs. Deci dvs nu aveti vreun drept de proprietate decat poate unul de creanta pentru imbunatatiri aduse imobilului in timpul casatoriei, daca s au facut aceste imbunatatiri.
va multumesc mult.dar daca facem un nou contract in care sa apar si eu la ce suma se poate ajunge?
Nu puteti face un alt contract! Una din parti a decedat!contractul nu este o coala A4 care poate fi refacuta oricand....
Cel mult cu acordul soacrei sotul va poate dona 1/2 din imobil, donatia insa este revocabila intre soti.




Alte discuții în legătură

Buna seara anutza_vio anutza_vio am si eu o intrebare!sotul meu a primit certificat de mostenitor in urma decesului tatalui,iar mama sa primind uzufruct viager.vreau sa stiu daca dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am nevoie de lămuriri într-o chestiune. eu și ... Gabriela Gabi C Gabriela Gabi C Bună ziua. Am nevoie de lămuriri într-o chestiune. Eu și soțul meu stăm la mama lui. Apartamentul este pe numele ei. Ceea ce doresc să știu este dacă ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufrut viager nedelcu81 nedelcu81 Buna ziua,am si eu o intrebare ,soacra mea intetioneaza sa-i treaca apartamentul sotului meu cu contr.vanz-cump cu uzufrut viager ,sotul meu mai are un frate ... (vezi toată discuția)