sotul meu a mostenit in92 de la parinti casa cu gradina aferenta acesteia.in2004 ne-am casatorit si ne-am mutat acolo.soacra traieste si acum,cu noi,nu avem copii si doresc sa stiu daca eu am vreun drept acolo.mostenirea e cu uzufruct adica ii revine dupa moartea soacrei.
Mostenire cu uzufruct......
Ce act sau acte a facut sotul dvs si cnad?! Mostenirea soacrei nu se poate pt ca e in viata iar mostenirile se deschid prin moarte...
Spuneti ne exact ca sa va raspundem exact...
Deci nu e mostenire.......
Este un contract de intretinere! Obligatia de intretinere pt socru s a stins in urma decesului, iar pt soacra se va stinge la decesul acestuia. Proprietar este sotul dvs, pt ca l a dobandit prin acel contract inainte de casatoria cu dvs. Deci dvs nu aveti vreun drept de proprietate decat poate unul de creanta pentru imbunatatiri aduse imobilului in timpul casatoriei, daca s au facut aceste imbunatatiri.
Nu puteti face un alt contract! Una din parti a decedat!contractul nu este o coala A4 care poate fi refacuta oricand....
Cel mult cu acordul soacrei sotul va poate dona 1/2 din imobil, donatia insa este revocabila intre soti.
Buna seara
anutza_vio
am si eu o intrebare!sotul meu a primit certificat de mostenitor in urma decesului tatalui,iar mama sa primind uzufruct viager.vreau sa stiu daca dupa moartea ... (vezi toată discuția)