avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct partaj

sotul meu a mostenit in92 de la parinti casa cu gradina aferenta acesteia.in2004 ne-am casatorit si ne-am mutat acolo.soacra traieste si acum,cu noi,nu avem copii si doresc sa stiu daca eu am vreun drept acolo.mostenirea e cu uzufruct adica ii revine dupa moartea soacrei.
soacra are drept de mostenire 1/1,deci nu poate fii refacut contractul?cum v-am spus la scoaterea cf sotul apare sus si soacra jos cu 1/1
Doamna lasati cartea funciara. Sotul dvs incheiat cu mama si cu tatal dansului un contract de intretinere! Obligatia de intretinere este pt intreg imobilul si se stinge la decesul ultimului dintre creditorii obligatiei de intretinere, adica soacra dvs! Sotul dvs are drept de proprietate dar sio oblgatie de intretinere! D aia apare si soacra iar dvs nu aveti drept de proprietate si nu va poate baga nimeni in contract decat cum v am spus mai sus!
de fapt ma interesa daca sotul decedeaza cine are drept la casa eusau fratii lui,nu avem copii.de la inceputul anului au fost 4 decese la noi pe strada si cazi intr-o latura mai depresiva cand vezi ca vin oameni care in 10 ani nu i-am vazut dar vin acum la imparteala.
La decesul sotului dvs intra in masa succesorala intreg imobilul. Veniti in concurs cu fratii si parintii defunctului, daca nu aveti copii.
va multumesc pt raspuns si timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara anutza_vio anutza_vio am si eu o intrebare!sotul meu a primit certificat de mostenitor in urma decesului tatalui,iar mama sa primind uzufruct viager.vreau sa stiu daca dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am nevoie de lămuriri într-o chestiune. eu și ... Gabriela Gabi C Gabriela Gabi C Bună ziua. Am nevoie de lămuriri într-o chestiune. Eu și soțul meu stăm la mama lui. Apartamentul este pe numele ei. Ceea ce doresc să știu este dacă ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufrut viager nedelcu81 nedelcu81 Buna ziua,am si eu o intrebare ,soacra mea intetioneaza sa-i treaca apartamentul sotului meu cu contr.vanz-cump cu uzufrut viager ,sotul meu mai are un frate ... (vezi toată discuția)