avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap ori ba?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap ori ba?

Mama are 73 ani, acum cca 3 ani a fost diagnosticata cu nodul cancerigen sub bratul drept,in urma operatiei de vreo 40 centimetri i s-a extirpat un san, a facut citostatice , a si reusit sa scape de cancer (mare lucru) ,are o pensie de 800 si ceva lei.
Poate sa primeasca si o pensie de handicap sau nu? ,la urma urmei cred ca o femeie fara un san are totusi un handicap.
Cel mai recent răspuns: sorinelo , utilizator 15:21, 14 Mai 2014
Numai comisia medicala de expertiza persoane cu handicap are autoritatea si competenta sa verifice documentele medicale ,starea actuala a solicitantului si sa dispuna eliberarea de decizie/
certificat de incadrare in grad de handicap
handicapul presupune ca persoanei în cauză să îi fie afectată capacitatea de muncă. mamei dumneavoastră, la 73 de ani, în ce fel îi este afectată această capacitate de operația de mastectomie?
La aceasta varsta probabil considerati ca nu mai are drepturi ci doar obligatii un om ce a fost contribuabil in tara asta, poate ca ar trebui sa se reangajeze si ulterior sa depuna un dosar cum ca lipsa unei parti din corp ii creaza o stare de neimplinire, de discomfort, jena sau cum sa mai spun!!??!, nu mai pun durerea de la locul operatiei de 40 cm.
Poate ar fi indicat sa-i reapara acel cancer!?!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
sorinelo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie handicap pentru cancer la san gradul 2b atviorica atviorica Imi spuneti va rog, mama mea are cancer la san gradul 2b, a fost operata(i s-a extirpat un san) si a facut chimioterapie.ea este in pensie pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap dupa operatie cancer san (mastectomie totala) mon73key mon73key O pensionara de 72 ani a fost diagnosticata cu cancer la san -tumoare maligna si operata de mastectomie totala, eliminare 5 ganglioni limfatici axilari. ... (vezi toată discuția)
Cancerul de san este un handicap? maryalex16@yahoo.com maryalex16@yahoo.com Buna ziua, am 44 ani si am fost diagnosticata cu cancer de san. Am facut chimioterapie, operatie (din fericire, nu mastectomie ci mamoplastie, asta pentru ca ... (vezi toată discuția)