avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anularea unei decizii de suspendare a contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anularea unei decizii de suspendare a contractului de munca

Acum aproximativ un an am primit o decizie de suspendare a contractului de munca si mi s-a comunicat in decizie ca societatea va deschide o actiune penala si una civila impotriva mea.Actiunile initiate de societate in instanta mi-au dat cistig de cauza , sentinte definitive si irevocabile.
Cu toate acestea societatea nu revine asupra deciziei de suspendare.
Cum imi pot rezolva aceasta problema ? La cine sa apelez , la ITM, iar la instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 10 Mai 2014
In speta, potrivit art.52 alin.2 C.mun., daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Fiind vorba despre un conflict de munca, va trebui sa apelati la instnata de judecata sau la procedura medierii.
Solutia in cazul dvoastra este sa formulati cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care sa solicitati instantei sa oblige angajatorul sa va permita reluarea activitatii, precum si obligarea acestuia la plata tuturor salariilor si drepturilor de care ati fost lipsit pe perioada suspendarii, precum si actualizarea acestor sume cu indicele de inflatie si dobanda legala. Anterior introducerii acestei cereri, trebuie sa va informati in privinta avantajelor medierii, informare la care va fi invitat si angajatorul.
Aceasta informare este gratuita si va fi efectuata de avocat sau mediator.


Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
Ofelia Teodorescu, Avocat
Buna seara!
O asociatie de proprietari nou infiintata, am ales si angajat un administrator cu conventie civila/prestarii servicii. Am dorii sa stim ce obligatii de plata va avea administratorul catre stat si ce va trebui sa plateasca asociatia?
Astept raspunsul dv!
Multumesc anticipat!
Administratorul este pensionar sau mai are incheiat un c.i.m.?
Nu este pensionar si nu are c.i.m.

Alte discuții în legătură

Plata contributii la itm. ndan57 ndan57 #-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma \"luminati \" si pe mine de fapt ce anume se plateste, ce contributii platim la itm?.#-o Acum in aceste zile dupa ... (vezi toată discuția)
Firma administrare imobile Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, Doresc sa deschid o firma (SRL) care sa aiba ca principal obiect de activitate cod 6832. Imi trebuie neaparat sa am cursul de administrator, sau ... (vezi toată discuția)
Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)