In data de 30.04.2014 am primit pe adresa de buletin (a semnat mama ridicarea) un plic cu un proces verbal incheiat la data de 23.04.2014, pentru o stationare timp de 3 zile pe trotuar - fapta savarsita la data de 24.10.2013 in cartierul Manastur din Cluj Napoca, strada Bucegi, nr.11A.
Sunt 6 luni de la savarsirea faptei. Si doar acum am primit un proces verbal, fara semnatura, si fara martori. Mi se cere sa platesc 100 lei in 48 de ore sau 200 suma integrala in 15 zile. Tot 15 zile pt contestatie.
Precizez ca in octombrie anul trecut nu am primit nici o instiintare despre fapta mea, sau ca am fost luata in vizor. In procesul verbal se argumenteaza intarzirerea procesului verbal pt ca a durat sa ma caute in baza de date.
Acum va intreb, cat de legal este acet proces verbal? Si cum sa depun contestatie?
Vei fi trecut cu debit la administraţia financiară de care aparţii şi ţi se va prescrie cam a doua zi după paştele cailor, adică niciodată.
Apoi, când vei avea nevoie de vreo hârtie de pe acolo, vei fi condiţionat (asta mârlănie nu aia ce zici tu, ca acolo aşa e legea ei n-au făcut nimic ilegal) de plata amenzii în schimbul hârtiei.
Asta în modul cel mai blând, că în modul celălalt, se va face procedura de executare silită şi te vor vinde cu toba sau îţi vor lua din salariu/venit de orice fel. Dacă n-ai nimic pe sufletul tău, poţi să ajungi să execuţi zile pedeapsă în folosul comunităţii şi acolo vei mătura străzi, vei planta copaci, flori, vei curăţa cimitire, sau orice altă treabă va avea don primar de făcut prin aşezarea unde vieţuieşti.
Nu te prezinţi la muncă, ajungi la puşcărie (cu "boschet" în termeni de borfaş, sau închisoare contravenţională în termeni avocăţeşti).
Asta am inteles. Ce ma enerveaza cel mai mult e ca nu il pot contesta, pt ca e valid, din ce am studiat pe net. Nu are martori si nu are semnatura mea. Se poate intocmi si in lipsa. Si ce e cel mai nasol 24.10.2013 contraventia, 24.04.2014 redactarea procesului verbal. 6 luni fara o zi. Mai are rost sa contest? Precizez ca nici nu am cum sa platesc amenda.
Acum realizez, din 24.10.2013 pana in 23.04.2014, la numar sunt 182 de zile. Adica 6 luni (calendaristice) PLUS 2 zile. Deci procesul verbal e prescris. Cine imi poate confirma judecata?