Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o preoblema. Am lucrat cu o firma de transport fara contract. Contractul a fost semnat doar de noi , trimis la ei si "pierdut" undeva pe biroul administratorului. De ei nu a fost semnat niciodata, dar a fost si este tinut acolo. Nu ne-au mai platit facturile, noi ne-am retras masina si i-am dat in judecata. Normal, neavand contract, procesul se tine in orasul unde au ei sediul. Facturile au fost trimise la sediul lor cu AWB-uri, doar ultimele doua facturi au fost semnate de un reprezentant al lor. Am de la ei, in schimb, un extras de cont prin care isi recunosc debitul catre noi. Judecatorul ne-a admis la dosar doar cele doua facturi semnate de ei, nesemnificativ cu ceea ce au ei sa ne dea.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac mai departe sau cum pot eu sa conving judecatorul ca prin acel extras de cont semnat si stampilat de catre ei si-au recunoscut datoria. Si ca sa fie totul "bine" pana la sfarsit, o alta firma a preluat doar baza de clienti a firmei cu care noi suntem in proces, iar datoriile.......sa mai astepte.....si salariatii la fel....
Va multumesc.
Cererea de chemare in judecata a-ti formulata pe calea dreptului comun sau pe somatie de plata ?
Daca a-ti mers pe somatie de plata, nu veti avea mari sanse sa convingeti judecatorul ca si celelalte facturi respectiv, sumele inscrise pe acestea sunt certe, lichide si exigibile.
Daca insa a-ti ales calea dreptului comun, legea va permite sa faceti dovada solicitarilor / afirmatiilor dumneavoastra cu orice mijloc de proba ( inscrisuri, martori etc. )
Succes.
Folositiva de ce ati castigat si puneti in executare hoatararea , dupa ce o investiti cu formula executorie.
Pt. diferenta mergeti pe calea dreptului comun, printr-o noua actiune in instanta, bazandu-va pe extrasul de cont confirmat de debitor.