avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara plata

buna ziua, am nascut in 18 01 2013 si am optat pentru concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. intre timp mi-am intrerupt CIM. acum as dori sa-mi prelungesc concediu de crestere a copilului cu inca 1 an, deci pana la 3 ani prin concediu fara plata. unde trebuie sa imi adresez cererea de prelungire a concediului?
in timpul concediului fara plata se mai primesc cei 600 ron?
Cel mai recent răspuns: ont123 , utilizator 14:09, 6 Mai 2014
1. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani nu mai puteti beneficia de concediu fara plata pentru cresterea copilului.
- Acest concediu se acorda pana la varsta de 2 ani numai celor care opteaza pentru CCC pana la varsta de 1 an.

2. - Puteti solicita angajatorului concediu fara plata pentru nevoi personale.
- Dar am inteles ca ati incetat CIM intre timp deci nu mai aveti cui solicita concediu fara plata.

3. CCC se poate prelungi pana la varsta de 3 ani numai in cazul in care copilul este incadrat intr-un grad de handicap.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil racloria racloria Buna ziua! Am nascut pe data de 25.08.2014 sia m optat entru concediu de crestere copil pana la un an. Maine copilul meu face 11 luni si ar trebui sa ma intorc ... (vezi toată discuția)