avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire notariala

buna ziua doresc sa stiu daca in imputernicirea notariala trebuie precizata persoana careia trebuie sa i se faca donatia sau actul de vanzare cumparare.Este vorba de o matusa de la valcea care o trimite pe fiica ei la baia mare sa rezolve o problema de mostenire dar in inputernicire nu este trecut ca ar trebui sa ne faca noua donatia ci oricui ,,sa doneze sau sa vanda oricui va crede de cuviinta ,, .este bine asa ? sau trebuia sa ne treaca pe noi ca trebuie sa doneze unei anumite persoane?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:04, 4 Mai 2009
Recomand ca aceasta procura sa includa intreg textul contractului de donatie. Astfel veti fi scutiti de orice neplacere ulterioara.
Daca vorbim de o donatie ar trebui specificat catre cine sa se faca donatia. Daca e vorba de o vanzare, atunci e suficienta mentiunea "cui va considera de cuviinta". Bineinteles, daca matusa nu vrea sa va vanda decat dumneavoastra, atunci ar putea face mentiunea respectiva in procura.
...sigur, asa cum spune si doamna notar, procura este una speciala, si nu poate fi si de donatie si de vanzare-cumparare...caracterele celor 2 contracte sunt incompatibile...pai ori e donatie, care e intuitu personae si specific persoana donatarului si care e cadou...ori e vanzare in care cumparatoru e indiferent si in care precizez pretu sau cel mai avantajos pret pe care il las ca mandatarul meu sa il fixeze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza donatie teren agricol cyan cyan O persoana doreste sa doneze un teren agricol catre o ruda casatorita. Ce fel de clauza se poate introduce pentru ca sotul/sotia rudei sa nu poata mosteni ... (vezi toată discuția)
Pensie sistata in urma emigrarii rodicasima rodicasima Matusa mea s-a stabilit in SUA in 1983, la varsta de 60 de ani. S-a pensionat in Romania la limita de varsta. In 1990 a luat legatura cu Ambasada Romaniei ... (vezi toată discuția)
Donator de bani pentru vanzare cumparare iliescuelena iliescuelena Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu ... (vezi toată discuția)