avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare marfa distrusa, desbagubiri din asigurare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare marfa distrusa, desbagubiri din asigurare

O Intrepr. Indiv.neplatitoare TVA, are la un magazin stoc de marfa de 140.000 lei , si o asigurare pt. marfuri de 80.000 lei [ asta era stocul la data asigurarii ]
Magazinul a fost incendiat si a fost distrusa toata marfa.
Cum scad din gestiune marfa { partida simpla ] , cum inregistrez banii de la asigurare, cum procedez daca nu se despagubeste ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:19, 5 Mai 2014
Se face proces verbal sau nota de constatare ca toata marfa este arsa si se scade din raportul de gestiune.

Banii primiti de la asigurari ii bagati in buzunar si-i folositi cum credeti de cuviinta pentru ca nu sunt impozabili. De asemenea, platile facute pentru achizitionarea marfii care a ars nu pot fi considerate cheltuieli deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate in caz de incendiu la un depozit crinul_alb2 crinul_alb2 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: La o societate comerciala care are ca obiect de activitate comertul de produse alimentare si nealimentare, a avut ... (vezi toată discuția)
minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Monografie marfa confiscata MIV MIV Buna ziua, Am un pv de confiscare marfa de catre DSV. L-am contestat si i-am chemat in instanta. Nu stiu cum sa procedez cu marfa pe care nu o mai am in ... (vezi toată discuția)