avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Taxa extrajudiciara de timbru
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Taxa extrajudiciara de timbru

Buna ziua

Spuneti-mi, va rog, in ce act normativ gasesc reglementata valoare de 5 lei a taxei extrajudiciare de timbru ce trebuie platita pentru obtinerea cartii de identitate.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:01, 6 Mai 2014
Este vorba despre Legea nr.117 din 30 iunie 1999 privind taxele extrajudiciare de timbru , cu modificarile si completarile ulterioare.
Valoarea de 5 lei este stabilita prin HG 1309/2012:
CAPITOLUL II - Taxe pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate si inscrierea mentiunilor in acestea, precum si pentru eliberarea permiselor de vanatoare si de pescuit
Acte de identitate:
1.
a) eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate pentru cetatenii romani, eliberarea sau prelungirea valabilitatii actelor de identitate pentru cetatenii straini si pentru persoanele fara cetatenie, precum si inscrierea mentiunilor privind schimbarea domiciliului sau a resedintei cetatenilor romani - 5

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant Yonut19 Yonut19 (1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza de flotant andreiionel andreiionel ce acte necesare sunt pentru obtinere viza flotant. am citit ca este nevoie si de certificat casatorie desii sunt in divort si am parasit ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu in ce lege pot gasi care sunt limitele(minime si maxime)ale taxei pe care o percepe o primarie pentru eliberarea certificatului fiscal. In ... (vezi toată discuția)