avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns bunica mea a castigat in instanta o mosternire,un teren .Acest teren a fost cumparat de strabunica mea impreuna cu cel de al doilea sot(din prima casatorie a rezultat un baiat tatal bunicii mele) iar din a 2 casatorie 5 copiii.Primul care a decedat a fost sotul strabunicii iar dupa moarte stabunicii copii si-au cautat drepturile atat cel din prima casatorie cat si cei 5 din a doua.
Pentru terenul cumparat de cei doi strabunici in supratata de 2333 m se face masa succesorala din care strabunicii ii revine 1458 m iar restul de 875 m ramane copiilor din a 2 casatorie care nu au fost scosi din indiviziune. Pe suprafata de 1458m sunt puse in posesie 5 persoane pentru care este lasat un drum de servitudine pentru cele 5 persoane pana la penultimul proprietar.Cei 5 ramasi in indiviziune au dreptul sa treaca pe acest drum din moment ce in acte nu specifica acest lucru?
Specifica ca hotararea instantei este definitiva si irevocabila.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Daca cei 5 de pe suprafata de 1548 mp nu au deschisa calea la drumul public, trecerea acestora catre drumul public facandu-se pe acel drum de servitute, acest drum fiind cel mai scurt drum pana la calea publica, apreciez ca acestia (cei 5) au drept de servitute, deci drept sa treaca pe acel drum ptr a avea acces la drumul public!
Buna seara,
Revin cu - completarea celalta mostenire de 875 m nu a fost scoasa din indiviziune ramanand unui copil din a doua casatorie, care mai mosteneste o suprafata hotar cu cea de 875m, mostenitorii care si-au impartiti intre ei suprafata de 875m au dreptul sa treaca pe drumul de servitudine al celor 5 cu suparatat de 1458m(avand in vedere ca drumul se opreste la 4 persoana fiind specificat in acte numele celor cinci care au dreptul sa treaca pe acel drum?? suprafata de 875 m fiind in continuarea celei de 1458m.
va multumesc!
V-as recomanda sa consultati un avocat cu hotararea judecatoreasca si cu toate actele detinute; desi am incercat sa citesc de doua ori revenirea dvs., nu prea am inteles ce doriti dvs. sa explcati; tocmai de aceea, va sfatuiesc sa luati actele respective si sa mergeti la un avocat care, cu actele in fata, si cu informatiile dvs suplimentare-acolo unde va fi nevoie- va fi in masura sa va dea un raspuns corect si in cunostinta de cauza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)
Eliberare autorizatie de constructie fara cale de acces catre un drum public MariusAnA MariusAnA Buna ziua ! Am o problema care am aflat-o de curand, legata de calea de acces catre o proprietate pe care se afla in prezent si o casa in constructie. In ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ContSters288103 ContSters288103 Am si eu o problema, si sper sa ma ajute cineva.Strabunica mea a avut un teren intravilan + un teren extravilan in judetul ilfov ,pe terenul intravilan i-a ... (vezi toată discuția)