avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen decizie de pensionare definitiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen decizie de pensionare definitiva

Buna,

In data de 18 martie am depusul dosarul de pensionare definitiva. Acum am pensie de boala.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti care este termenul in care ar trebui sa primesc un raspuns de la Casa de Pensii.

Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:56, 5 Mai 2014
Dvs ati depus o trecere de la invaliditate la limita de varsta. Legal ar fi sa va emita o noua decizie in termen de 45 zile. Ma indoiesc ca primiti decizia la termen. Daca aveti stagiul complet de cotizare pensia va creste nesemnificativ, iar daca nu aveti stagiu complet de cotizare ramaneti in plata cu pensia de invaliditate. Drepturile le primiti cu data indeplinirii conditiilor de pensie de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala TomaSebastian TomaSebastian Buna ziua ! Sunt nascut la 18.11.1958 . Lucrez din anul 1976 cu carte de munca . As vrea sa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie anticipata partiala si cat ... (vezi toată discuția)
Poate solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare? nagara nagara doresc si eu sa stiu daca ma pot inscrie la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare? sunt nascuta pe 01.05.1955 am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate eladodu eladodu Sunt pensionata pe caz de boala grad de invaliditate II cu data de 01.11.2011 si la acea data stagiul complet de cotizare prevazut de anexa 5 din legea ... (vezi toată discuția)