avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Denominare si clauze abuzive
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Denominare si clauze abuzive

Buna ziua,
Am un credit ipotecar in valoare de 100.000 chf la banca credit europe bank,am contractat creditul in 2007,pentru ca in anumite perioade nu am putut plati in intregime am facut 2 restructurari pana in prezent,sunt cu ratele la zi ,nu am ramas deloc restant.In prezent am o rata de 535 chf lunar in conditiile in care am salariu de 2000 ron.
M-ar interesa si pe mine un proces colectiv impotriva bancii in ceea ce priveste atat clauzele abuzive cat si denominarea.
Ce trebuie sa fac?Ce pasi trebuie sa urmez?
Va rog sa ma ajutati! Astept raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 09:51, 6 Mai 2014
Pentru un proces colectiv, in primul rand trebuie sa gasiti... colectivul. :)
Adica sa cautati persoane aflate in aceeasi situatie, care sa doreasca sa vi se alature, apoi un avocat dornic sa preia cazul, eventual cu ceva experienta in domeniul acesta...

In general, in situatii similare, fie avocatul a cautat sa adune clientii (lucru nu tocmai simplu, nu stiu daca exista multi avocati dispusi sa faca treaba asta), fie un clienti nemultumit, prin retelele de socializare.

Deci, fie luati legatura cu un avocat, fie cautati sa strangeti un grup care sa faca un demers comun si sa luati apoi legatura cu avocatul care sa va reprezinte intr-o astfel de actiune.

Daca ati postat intrebarea aici, trebuie sa va mai spun ca exista si posibilitatea (destul de redusa ca sanse, daca e sa fim sinceri) a unei medieri cu banca, individuala sau colectiva. Informarea privind avantajele medierii este oricum obligatorie in actiuni de tipul acesta.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita imobiliara ionut13g ionut13g Buna ziua, In 2008 am contractat un credit in chf de la credit europe bank pentru achizitia unei garsoniere intr-un complex nou. In 2013 martie, dupa o ... (vezi toată discuția)
Reechlilibrare credit ipotecar chf Niculita Daniel Niculita Daniel As dori sa știu cum si daca pot cere reechilibrarea unui credit ipotecar in chf facut in vara lui 2008? Mentionez faptul ca am cerut bancii gasirii unei ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva FFLORIN1976 FFLORIN1976 Am un credit ipotecar la credit europebank,am vazut un articol in care scrie ca o clauza abuziva este si comisionul de acordare de 2%,scrie in acel articol ca ... (vezi toată discuția)