avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si impartire bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si impartire bunuri

Dupa 1 an de la a doua casatorie a fiecaruia , sotul intors in martie de la munca in UAE doreste sa divortam , ma ameninta ca se va termina totul foarte urat si voi ramane "in f...ul gol."
Timp de 1 an a contribuit la cheltuielile casnice cu 1000ron/luna, iar in aprilie am investit in renovarea partiala a apartamentului unde am locuit cu totii, care e trecut pe numele fiului meu.
Lucrarile de imbunatatire(2 geamuri si o usa termopan, 4 usi MDF,zugravit o camera ,hol si wc serviciu, montare de prize noi, cablaje) le-a platit din banii lui, de comun acord.
Acum, dupa 1 luna de locuit in aceeasi locatie, imi solicita sa-i restitui 17.300ron reprezentand investitia lui si a plecat la apartamentul detinut de el in alt oras, de unde imi trimite sms-uri de amenintare.
Cum sa procedez, ca sa fiu pregatita pt oricare din eventualele lui actiuni? M-a amenintat ca vine si distruge in casa tot ce a investit.
Stresul psihic si tensiunea sunt maxime.
Cel mai recent răspuns: mona1966 , utilizator 07:42, 7 Mai 2014
Pentru investitiile realizate are un drept de creanta pe care trebuie sa il dovedeasca in cazul unui litigiu (trebuie sa introduca o cerere de chemare in judecata, sa plateasca o taxa de timbru). Daca vreti sa ii restituiti amiabil vreo suma de bani aveti grija sa faceti acest lucru prin notariat si eventual sa va consultati si cu un avocat in prealabil.
Nu sunteti obligata sa il mai primiti in apartament atat timp cat nu este proprietar.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Din moment ce recunoasteti faptul ca investitiile au fost facute din banii lui, nu ar fi mai bine sa faceti tot posibilul sa ii restituiti banii si sa evitati scandalul si salile de judecata?
Daca alegeti varianta judecatii, luati in calcul faptul ca in final, pe langa banii investiti pe care va trebui sa-i restituiti, veti fi obligata si la plata cheltuielilor de judecata reprezentand onorariul avocatului si expertizele ce vor fi facute, eventual cheltuieli cu executarea silita, daca nu veti plati de buna voie. Va permiteti toate aceste cheltuieli in plus, cand e mai simplu sa achitati doar investitia?
Investitiile realizate dau nastere unui drept de creanta.
Multumesc pt raspuns, d-na av. Stoica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente proprietate apartament mambodaniel mambodaniel Buna ziua,am cumparat un apartament in Botosani de la o cunostinta in 2012. In acest apartament locuise tatal cunostintei mele din 1982 si pana in 2012 cand a ... (vezi toată discuția)
Holul imobilului inundat, devenit insalubru. asociatia e obligata sa-l igienizeze? ContSters89081 ContSters89081 In urma unei inundatii mari tavanul si peretele de deasupra usii de acces in apartamentul meu au devenit insalubre: nu numai pete sinistre, maronii, dar si cu ... (vezi toată discuția)
Drept civil asupra apartamentului parintilor mei simonadrian simonadrian Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat se poate de concis si sa nu ma pierd in detalii plictisitoare pentru a detalia cat mai bine problema mea. Parintii mei detin ... (vezi toată discuția)