avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil asupra apartamentului parintilor mei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil asupra apartamentului parintilor mei

Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat se poate de concis si sa nu ma pierd in detalii plictisitoare pentru a detalia cat mai bine problema mea. Parintii mei detin pe numele lor un apartament in oras, de aproximativ 20 ani. Ei nu locuiesc in el, au o casa la tara. De aproximativ 3 ani locuiesc il el cu prietena mea care intre timp mi-a devenit logodnica si apoi sotie. Impreuna am decis sa ramanem in apartamentul parintilor mei deoarece nu ne permitem sa ne cumparam o locuita a noastra. Dupa nunta, tot de comun acord, am hotarat sa investim o parte din banii de nunta in cateva renovari prin apartament( zugraveala, schimbat usi interioare, schimbat mobila, gresie faianta, inchis balcon cu termopan). Acum de ceva timp in urma unor certuri sotia mea vrea ca eu sa ii conving pe parintii mei sa vanda apartamentul si sa ne luam un altul pe numele nostru, asta folosind banii din vanzarea apart parintilor si restul de bani ramasi de la nunta. Parintii mei nici nu vor sa auda de asa ceva si sincer nici eu n-as vrea acest lucru avand in vedere ca la cumpararea actualului apartament sotia sau parintii ei nu au contribuit cu nici un ban, iar in cazul unui divort eu as ramane fara jumatate dintr-o posibila alta locuinta in cazul in care ar fi cumparata cu banii din vanzarea apartamentului parintilor. Asa ca intrebarea mea e daca in acest moment in care locuim in apartamentul parintilor, sotia mea are vreun drept de proprietate asupra lui ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
simonadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:33, 3 Noiembrie 2014
nici sotia dvs dar nici dvs nu aveti drept de proprietate asupra apartamentului. dvs veti avea un drept de mostenire asupra acestuia cand vor deceda parintii dvs.
amandoi aveti acum doar un drept de creanta asupra cheltuielilor cu investitiile facute acolo cu bani porprii.
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii prin urmare nici dupa ce veti mosteni apartamentul sotia nu va avea niciun drept asupra acestuia.
ma puteti lamuri putin in legatura cu dreptul de creanta asupra investitiilor facute? la 2,3 ani dupa renovari in valoare de 20.000 ron (suma care poate fi dovedita cu acte), cum se calculeaza aceasta creanta ( se face evaluare a bunurilor ? ). pentru ca, ma gandesc, intre timp bunurile achizitionate ( mobila, usi, parchet faianta gresie etc ) se devalorizeaza. multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
simonadrian, utilizator
ma puteti lamuri putin in legatura cu dreptul de creanta asupra investitiilor facute? la 2,3 ani dupa renovari in valoare de 20.000 ron (suma care poate fi dovedita cu acte), cum se calculeaza aceasta creanta ( se face evaluare a bunurilor ? ). pentru ca, ma gandesc, intre timp bunurile achizitionate ( mobila, usi, parchet faianta gresie etc ) se devalorizeaza. multumesc
se pot lua sumele investite, ca atare, reactualizate eventual sau se poate face o expertiza care va evalua bunul imobil si sporul valorii acestuia cu acele investitii. toate acestea la data la care se vor cere banii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut juridic bunuri dobandite inainte/dupa casatorie Apetre1028 Apetre1028 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea chestiune: Parintii mei ar vrea sa ma ajute cu un apartament, urmeaza sa ma casatoresc anul ... (vezi toată discuția)
Locuit impreuna, apartamentul lui,cheltuieli comune carmen.tomozei carmen.tomozei Buna ziua, Am 30 de ani si ma mut cu prietenul meu. S-a nascut intrebarea cum tinem banii si ce facem cu surplusul de aprox 4000 de ron lunar. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Parintii vor sa ma dea afara din casa divka divka As dori lamuriri in problema mea.Locuiesc in apartamentul parintilor mei impreuna cu sotul si fiica in varsta de 2 luni.Parintii mei stau la tara,avand acolo o ... (vezi toată discuția)