avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... locuit impreuna, apartamentul lui,cheltuieli comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

locuit impreuna, apartamentul lui,cheltuieli comune

Buna ziua,

Am 30 de ani si ma mut cu prietenul meu. S-a nascut intrebarea cum tinem banii si ce facem cu surplusul de aprox 4000 de ron lunar. Precizez ca vom locui impreuna intr-un apartament ce apartine parintilor lui si poate sa ii faca acte in viitor. Intrebarea mea: Cum sa gestionam banii astfel incat sa fie ok pt amandoi? Si daca facem investitie in apartament, pentru ca nu e renovat (gresie, faianta, mobila,usi), are parchet si mobilier mai vechi) cum ma pot eu pune la "adapost" de o posibila situatie neplacuta , gen despartire dupa ce am investit surplusul meu de bani in usi, gresie, mobila etc, sa raman singura si cu banii cheltuiti pt apartamentul acre nu imi apartie, ca nu o sa plec cu faianta si parchetul de pe jos? Care e cea mai buna solutie pt gestiunea economiilor astfel incat sa fie echitabil pt amandoi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 17:07, 30 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Aveti mai multe solutii:
1. La tot ce cumparati solicitati factura si chitanta pe numele dumneavoastra, inclusiv manopera lucrari, dar trebuie facute cu firma sau PFA ;
2. Treceti apartamentul pe numele amandorura si jumatate din valoarea acestuia ca suma, o pune sotul intr- un cont personal in banca ;
Pentru gestionarea banilor si utilizare surplusului cred ca puteti gasi solutii( una v- o recomand eu ca fiind conturi personale de economii in banci), altfel puteti plati un administrator.:D
Cu stima !
cum sa-l treaca pe numele amandurora? e doar al lui sau al parintilor lui, e absurd sa pretind asa ceva. cea mai buna solutie e cea cu economiile in cont personal si sa stam sa cada peretii pe noi. Solutia cu facturile, cat de bien sta in picioare atat timp cat intre noi 2 nu exista nici un act, cuma s putea face eu dovada peste vreo2 ani ca am cheltuit 10.000 euro pe un apartament atat timp cat nu sunt casatorita, ap e pe numele parintilor?
Deocamdata nu aveti nici o solutie legala care sa va puna la adapost. Daca vreodata se va intampla sa va despartiti dvs puteti cere in instanta cheltuielile facute (imbogatire fara justa cauza) cu ajutorul unor martori si interogatoriu care sa confirme ca dvs ati locuit acolo si ati contribuit la toate acele imbunatatiri.
Nu conteaza ca nu sunteti casatorita.Facturile si chitantele vor demonstra ca ati cheltuit banii pe imbunatattir, marind valoarea imobilului, prin urmare veti avea un drept de creanta asupra proprietarului ( prietenul , parintii, oricine...) pentru aceste sume , care va trebui sa va despagubeasca..
In plus de chitantele pe numele dvs la imbunatatiri ar fi bine sa va gasiti si niste martori care sa si vada procesul de imbunatatire.Nu e bine sa porniti cu suspiciuni dar e bine sa aveti dovezi(facturi si chitante) si martori la un eventual conflict.

Alte discuții în legătură

Drept civil asupra apartamentului parintilor mei simonadrian simonadrian Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat se poate de concis si sa nu ma pierd in detalii plictisitoare pentru a detalia cat mai bine problema mea. Parintii mei detin ... (vezi toată discuția)
Partaj,castig sau pierd? Sunt casatorita de doi ani si cu bani care i-am castigat la nunta am cumparat un apartament,dar pe numele tatalui sotului meu,eu am investit mult in apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)