avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere cim pentru necorespundere profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere cim pentru necorespundere profesionala

Buna ziua,

in cazul art. 61 lit d din Codul Muncii (concediere pentru necorespundere profesionala "in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat. ") angajatul/angajata trebuie sa fie supus/a unei evaluari prealabile.
In cazul in care in timpul acestei eveluari - exemplificativ, s-ar intinde pe durata a 3 luni - angajata instiinteaza angajatorul ca este in stare de graviditate, evaluarea se suspenda sau cum se procedeaza?

In cazul in care procesul de evaluare continua si angajata gravida iese ca necorespunzatoare, angajata nu poate fi totusi concediata. Ce se intampla in acest caz?

In regulamentul intern al societatii nu exista nicio precizare de acest fel, fiind un copy-paste dupa codul muncii.

Va multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 6 Mai 2014
Potrivit codului muncii este interzisa concedierea salariatei insarcinate pentru orice motiv atat pe perioada sarcinii cat si pe perioada concediului maternal atata timp cat angajatorul a aflat despre faptul ca aceasta este insarcinata (art. 60 alin. (1) lit. (c) si (d)-(f).
Fac exceptie prevederile prevazute la alin. (2) ale aceluiasi articol.
Unele contracte colective de munca prevad, deasemnea, ca este interzisa concedierea salariatei pentru necorespundere profesionala care a s-a reincadrat in muncal timp de 6 luni de la terminarea concediului maternal.
In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit.d C.mun., angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.concediere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru ca un salariat sa fie concediat pt. necorespundere profesionala. Exista in cadrul societatii un ... (vezi toată discuția)
Concedierea fara preaviz AncaIoanaC AncaIoanaC Buna ziua, Am nevoie de ajutor din partea d-voastra cu privire la urmatoarea situatie. Detin o intreprindere mica in constructii iar doi dintre angajatii ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)