avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua,
Sotul meu in urma cu un an a facut plangere contraventinala la Judecatoria Cornetu, in luna februarie anul acesta a pierdut acest proces, am primit hotararea judecatoareasca in luna martie, a mers la politie sa-si predea permisul si nu l-a putut preda pentru ca nu era hotararea definitiva...Am trimis din nou prin posta la judecatoria Cornetu copie dupa hotararea judecatoreasca, cerere de legalizare a hotararii si o taxa platita la primarie si in cerere am specificat sa fie trimisa dupa legalizare tot prin posta....Ieri 05.05.2014 am primit hotararea acasa prin posta si azi sotul a fost la politie sa predea permisul (permis care trebuia suspendat pe 1 luna), cei de la politie i-au spus ca o sa aibe permisul suspendat pe 2 luni #-o opentru ca hotararea judecatoareasca este definitiva din data de 13.04.2014....Spuneti-mi si mie este corect??? Ei spun ca in 5 zile de la primirea hotararii definitive sa se prezinte la politie pentru predarea permisului....
Va multumesc!
Alina
Cel mai recent răspuns: alinauim , utilizator 14:05, 7 Mai 2014
Termenul pentru predarea permisului de conducere curge din data la care hotararea judecatoreasca este definitiva. Instanta de fond comunica hotararea judecatoreasca si, in acest caz, termenul curge de la data primirii hotararii. In cazul in care sentinta instantei de fond este atacata hotararea instantei nu se comunica, iar termenul curge de la data la care hotararea este definitiva.
Multumesc pentru raspuns, as vrea sa stiu si ce lege ar trebui sa citesc???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul in care trebuie predat permisul de conducere calina-ruva calina-ruva Buna ziua!!! In data de 24.10.2012 mi-a fost respinsa plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Retragere contestatie - predare permis 1974lili 1974lili Buna ziua, in urma suspendarii permisului de conducere datorita neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni, am facut recurs, deoarece nu am vazut cand ... (vezi toată discuția)