sunt o mama cu 4 copii sotul ma scoate frcvent din casa cu ci 4 minori politia da amenzi si pleaca am mers la protectia copilului si ma indrumat spre un centru maternal unde nu sunt locuri ni sa sugerat sa obtinem ordin de restrictie casa in care stam e a noastra si nu e adica terenu a fost cumparat de noi si dat socrilor fara a ma intreba cineva.Intrebarea mea e daca parasesc casa imi pierd dreptul la jumatate?
Nu va pierdeti drepturile asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei, intrucat toate aceste bunuri sunt bunuri comune ale sotilor pana la proba contrara, adica pana nu se obtine o hotarare judecatoreasca definitiva care sa stabileasca altceva, fie ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri proprii ale unia dintre soti, fie ca unul dintre soti are o contributie mai mare la dobandirea acestor bunuri.
Cat priveste obtinerea unui ordin de protectie, nu de restrictie, aceasta cerere este posibila in temeiul Legii nr. 217/2003 republicata pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Actiunea consta in completarea formularului anexa la lege, formular pe care puteti sa-l obtineti de la sectia de politie in care dimiciliati sau prin intermediul unui avocat. Aceasta actiune se depune la judecatoria in care aveti domiciliul dvs. In sustinerea acestei cereri aveti nevoie de probe, inscrisuri si martori.
daca actele se refaceau, tot cei care au fost ar fi fost si de acum incolo proprietari.. Ati cumparat terenul in timpul casatoriei si v-ati apucat de construit sau cum ?
ATi intabulat casa ? la primarie pe numele cui figureaza si de cand ?
daca ati fost proprietari pe teren nu avea cum sa apara in proprietatea socrilor daca nu ati fi semant niste acte la notar.
terenul a fost cumparat in tompul casatoriei si apoi constructia casei primele acte au fost pe numele sotului terenul a fost cumparat in 2003 si noi suntem casatoriti din 1998 acum nu stiu pe cine apare terenul ei sustin ca pe numele socrului
Divort
ContSters86398
bun ziua
as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns
impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita
Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
maricica10
Am o nelamurire.Casa a fost facuta in anul 1992.Pamantul a fost a socrului meu.Am construit casa si am fost nevoiti sa il trecem pe numele socrului pentru ca ... (vezi toată discuția)