avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE V-C cu sau fara clauza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE V-C cu sau fara clauza?

Buna ziua,
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:doresc sa fac un contract de V-C cu o batrana in varsta de 80 ani dar care are copii si nepoti(cu care nu se intelege si care nu locuiesc cu dansa).Dansa mi-a propus acest lucru precizandu-mi sa fac acest act in asa fel incat sa nu poate fii atacat nici acum si nici dupa decedarea ei.M-am tot interesat si unii imi spun ca nu e bine sa fac contract cu clauza de intretinere deoarece exista posibilitatea de a intervenii atat din exterior(cu martori falsi ca nu am grija de ea)cat si ea se poate schimba si ca cel mai bine ar fii de facut un C-V simplu(fara sa cumpar locuinta cu bani cash doar pe hartii) si sa fac un alt act separat in care sa spun ca voi avea grija de ea etc...
intrebari:1care din variantele de mai sus este cea mai indicata?
2.in ambele cazuri am nevoie de certificat psihiatric de la un medic psihiatric sau medic de familie?
3.locuinta are 35 mp construita in 1859,mai am nevoie de certificatul energetic?am inteles ca la locuinte,50mp nu e obligatoriu dar...in cazul meu poate sa fie o piedica?
4.ce alte masuri de precautie mai pot lua?ce alte acte mai imi trebuie?
multumesc frumos




Cel mai recent răspuns: ContSters180941 , utilizator 08:55, 7 Mai 2014
nimeni nu poate sa ma lamureasca???:(
In primele douazeci de minute de la publicarea mesajului, se pare ca nimeni nu a intrat sa va raspunda. Nu e chat, e forum, uneori se raspunde peste 2 zile.

Faceti actul care reflecta realitatea. daca il faceti bine, nu e o problema de dovedire, daca faceti prostii, ca o vanzare fara pret, se desfiinteaza fluierand.
Acum, ce nu pricep eu, care e interesul doamnei daca se desfiinteaza sau nu DUPA MOARTEA EI actul? Cu ce o ajuta sa ramana in picioare?
E nevoie si de certificat IML si restul actelor... nu pot sti, caci nu stiu ce acte exista; poate batrana nici nu are titlu, nu am habar.
multumesc frumos pt raspuns
Doamna...(desi nu e locul si momentul potrivit pt a va raspunde) a suferit destul de mult si asa doreste dansa e dorinta ei!
are titlu si are toate actele pe numele ei ,nu e casatorita,si pur si simplu nu vrea sa lase agoniseala ei copiilor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere brotacel2012 brotacel2012 buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. In urma cu ceva timp, am inceput sa am grija de o familie foarte in varsta. Ulterior, dansa mi-a propus sa facem un act ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere - anulare contract de catre intretinator titip5 titip5 Buna ziua, Eu si sotul meu am incheiat un contract de intretinere cu socrul meu care a murit intre timp. In acest contract este precizat ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire? corina danila corina danila As dori sa aflu daca am vreun drept de mostenire dupa matusa mea care are 89 de ani si isi imprastie averea . Eu, fratele meu vitreg si inca o ruda infiata ... (vezi toată discuția)