avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunurile dupa moartea concubinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunurile dupa moartea concubinului

Buna ziua! Tatal si mama mea au trait in concubinaj timp de peste 20 de ani. In luna noiembrie tatal meu a decedat. Singurul bun pe care-l avea inregistrat pe numele sau a fost autoturismul. Mentionez ca eu sunt infiata si pe certificatul meu de nastere nu apare numele tatalui, sunt trecuta doar cu numele de familie al mamei. Mama isi doreste sa vanda masina insa nefiind nici una pe numele tatalui, teoretic nu suntem proprietare. Ce este de facut, tinand cont ca tata mai are alti doi copii dintr-o casnicie anterioara, cu care nu a tinut insa legatura niciodata? Cum putem vinde masina? Putem obtine vreo imputernicire sau o hartie legala de la primarie sau din alta parte, prin care mama sa poata vinde masina?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 6 Mai 2014
Nu aveti cum s-o vindeti, circulati cu ea cat puteti si gata.
Daca nu sunteti fiica decedatului nu mosteniti, iar mama nici atat. Iar de ii sunteti fiica, trebuie sa dezbateti mostenirea impreuna cu ceilalti copii, nu cred ca renteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dorim sa vindem un autoturism auto. proprietarul ... Mihaela .Vaida Mihaela .Vaida Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa vand masina care este pe numele tatalui decedat? Iuliann09 Iuliann09 Buna seara, as dori sa stiu daca exista o alta modalitate de a vinde masina tatalui meu care a decedat acum 2 ani, m-am informat si singura solutie pare a fi ... (vezi toată discuția)
Succesiune drepturi ilincaz ilincaz Buna ziua! De curand mama a decedat si am frati din prima ei casnicie,respectiv doua surori si trei frati. Tata este si el decedat din 2015, mama a vandut ... (vezi toată discuția)