avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum as putea sa vand masina care este pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum as putea sa vand masina care este pe numele tatalui decedat?

Buna seara, as dori sa stiu daca exista o alta modalitate de a vinde masina tatalui meu care a decedat acum 2 ani, m-am informat si singura solutie pare a fi dezbaterea succesiuni, insa nu as vrea ca aceasta sa fie dezbatuta inca. Am gasit aseara o alta solutie insa nu stiu cat de credibila este : mama mea ca si sotie are dreptul la masina fara implicarea succesiuni si poate vinde acest bun pe numele ei, este adevarat? Ar mai exista o alta cale pe langa succesiunea propiu-zisa?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:15, 8 Noiembrie 2017
Buna seara,
Dezbateti succesiunea si vindeti bunul!
Si fara succesiune, bunul nu se poate vinde in nici un fel, nici daca se strang semnaturi de la toti mostenitorii validate la notar? Dupa cum am mentiona, deocamdata am prefera sa nu facem succesiunea insa impozitul masinii creste de la an la an cu o suma exagerat de mare
Buna seara,
Bunul ESTE al dumneavoastra dupa dezbaterea succesiunii. Pana atunci S-AR PUTEA SA FIE SAU SA NU FIE AL DUMNEAVOASTRA. NIMENI NU POATE SA GARANTEZE CA ACEST BUN VA FI IN VIITOR AL DUMNEAVOASTRA. cine poate sa garanteze ca la formarea loturilor acel bun va fi al dumneavoastra sau ca dumneavoastra veti fi mostenitor si nu veti fi declarata nedemn?
Iuliann09 a scris:

Si fara succesiune, bunul nu se poate vinde in nici un fel, nici daca se strang semnaturi de la toti mostenitorii validate la notar? Dupa cum am mentiona, deocamdata am prefera sa nu facem succesiunea insa impozitul masinii creste de la an la an cu o suma exagerat de mare

Semnaturi ca ce? Trebuie dezbatuta succesiunea. Puteti sa o dezbateti numai pe acel autoturism. In momentul de fata, mama nu este proprietar exclusiv. Si nici dvs. Si nici amandoi, daca nu obtineti un certificat de mostenitor.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama singura mostenitoare a unui apartament oltenashu oltenashu buna seara am sa intru direct in subiect: mama este mostenitoarea unui apartament in urma decesului tatalui meu si implicit sotul nu sa facut nimic de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri imobile FlorinG81 FlorinG81 Bună seara! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns în ceea ce privește problema de mai jos. În 2014 mama mea a decedat, cu doi ani înainte ... (vezi toată discuția)
Mostenire darius12 darius12 am \"mostenit\" impreuna cu fratele si cu mama mea 2 masini , pe care dorim sa le vindem. Masinile sunt inmatriculate pe numele tatalui meu (decedat). Cum ... (vezi toată discuția)