avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - preaviz: concediu medical si drepturi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - preaviz: concediu medical si drepturi salariale

Buna seara.
As dori sa va intreb daca dupa prezentarea demisiei dintr-o functie de conducere, in timpul preavizului de 45 de zile drepturile banesti ale angajatului sunt aceleasi? Deasemenea, in situatia in care angajatul are concediu medical sau internare in perioada de preaviz daca se prelungeste preavizul nu nr de zile de CM sau "curge" in continuare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 6 Mai 2014
1. Conform art.81 alin.5 C.mun., pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

In speta, drepturile banesti ale angajatului raman aceleasi.

2. Potrivit art.81 alin.6 C.mun., in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

In speta, perioada de preavzi este suspendata pe durat cat persana in cauza se afla in concediu medical. Altfel spus, concediu medical prelungeste durata preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Bojan Viorica Bojan Viorica Câte zile este preavizul și câte ore trebuie sa stea angajatul la serviciu (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei. mediazone19 mediazone19 Buna ziua, In cazul in care mi-am depus demisia si mai am zile de concediu neefectuate, si as dori sa imi iau concediu in perioada de preaviz, acest ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)