avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Câte zile este preavizul și câte ore trebuie sa stea angajatul la serviciu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 27 Aprilie 2018
1. Pentru demisie
art.81 alin.4 C.mun. prevede : Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

In speta, perioada de preaviz in cazul demisiei este cea mentionata in c.i.m.

2. Pentru concediere
art.75 alin.1 C.mun. : Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

3. Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îşi producã toate efectele. Prin urmare, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. .. reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

De asemenea, pe perioada preavizului se poate beneficia de CO si/sau de concediu medical .. in cazul concediului medical preavizul se suspenda, urmand a se relua la data terminarii concediului medical..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - concediere sau demisie ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU mar interesa un cod al muncii mai detaliat cum ar fi daca cineva isi da demia stiu ca trebuie sa stea 20 de zile lucratoare - preaviz insa am aflat de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Georgiana14 Georgiana14 Dacă ocup funcția de sef formatie in categoria confecționer cate zile de preaviz am dreptu (vezi toată discuția)