Prietenul meu, detine un fast-food mobil, cu care se deplaseaza la diverse evenimente. M-am hotarat, in timpul liber, sa merg sa-l ajut, fara absolut niciun fel de pretentie financiara. Pt. ca el sa nu aiba probleme trebuie incheiata o conventie, un contract?
Cu tot respectul si cu toata consideratia domnul consilier, prin faptul ca dumneavoastra oferiti consultata juridica pe acest forum, adica prestati munca fara a avea un c.i.m. incheiat intre dumneavoastra si www.avocatnet.ro nu cumva constituie "munca la negru".
Eu nu cred, dar dumneavoastra, prin transpunere, credeti lucrul acesta.
Nu chiar.
Forum = adunare, intrunire (conf DEX)
Oricine poate intra pe forum si poate decide daca acorda consultanta, la fel ca o participare la un spectacol de karaoke, daca pot sa spun asa. Trebuie respectate niste reguli elementare de comportament intr-o societate, chiar daca e una virtuala.
In schimb problema s-ar putea pune in cazul moderatorilor. Nu stiu sub ce forma isi exercita activitatea. Dar ei impun niste niste reguli, in baza unor sarcini trasate de admin forumului.
vedeti: intre dumneavoastra si www.avocatnet.ro se nasc obligatii: de a respecta regulamentul intern, altfel puteti fi sanctionat cu ban, spre exemplu.
Insa intre domnul yanachis si prietenul sau cu fast-food nici macar aceasta obligatie nu exista. Deci unde sunt raporturile de munca?
si yanachis poate primi "ban" si astfel prietenul este scutit de "ajutorul" acestuia.
in ceea ce priveste pe Avocatnet, ei impun niste reguli de comportament, asa cum isi impun niste reguli orice persoane care organizeaza ceva, sub sanctiunea excluderii, indepartarii de la acel eveniment.
vă înșelați domnule codulmuncii. puneți problema într-un mod fals. nu poate fi vorba de voluntariat atunci când prestezi o activitate care în mod curent presupune folosirea muncii salariate. a dacă prietenul avea ca obiect de activitate distribuirea gratuită de mâncare persoanelor nevoiașe, era altceva, pentru că nu presta o funcțiune cu scop lucrativ, comercial. ceea ce nu e cazul aici.
pe ideea dumneavoastră, atunci când mă duc în vizită la cineva, creez relații de muncă? că poate gazda îmi impune să mă folosesc un anumit set de reguli (să nu înjur, să nu țip, să nu fumez, să nu mă răhățesc pe covor în sufragerie) că altcumva mă banează.
în ceea ce îl privește forumul, nici unul din noi nu se substituie unui profesionist (de aceea este interzis racolarea de clienți pe față). ceea ce se scrie aici are valoare de opinie personală, de recomandare, foarte multe discuții conținând de altfel recomandarea de a consulta/angaja un profesionist.
PS fără să mai vorbim de faptul că pentru a da o mână de ajutor trebuie totuși ca yanachis să îndeplinească anumite cerințe cum ar fi întocmirea și menținerea unui carnet de sănătate...
Neplata salariu
blondy_87
buna ziua!
as avea si eu nevoie de o lamurire daca se poate! prietenul meu s-a angajat acum o luna si ceva la un fast-food ca ajutor de bucatar!s-a convenit ... (vezi toată discuția)