Buna ziua,eu si sotul meu avem grija de o batrana(batrana fiind matusa sotului) care a dispus sa ne lase noua apartamentul printr-un testament in care ne instituie pe noi legatori universali, batrana necasatorita ,fara descendenti ,parinti decedati are doar verisoare din partea parintilor.Intrebarea noastra este daca la decesul batranei verisoarele ei pot ataca testamentul? Multumesc!
Da, pot ataca testamentul dar asta nu inseamna ca au si sanse sa-l rastoarne. Au sanse daca pot proba ca dvs si sotul ati folosit metode viclene pentru a obtine consimatamantul batranei. (ati indepartat-o de rude, ati interceptat corespondenta, ati indus-o in eroare prin diverse metode)
De asemenea, mai problematic e daca batrana pe care o aveti ingrijire are "probleme cu calculatorul".
Rudele de gradul IV nu mostenitori rezervatari asa ca batrana va poate lasa totul dvs.
Pentru cauze generale de nevalabilitate ale oricarui act civil cum ar fi lipsa discernamantului (se pune frecvent problema in practica) sau a consimtantului verisoarele pot ataca in liniste.
Nu pot ataca pe motiv de liberalitati excesive (sensul comun de al temenului de "atac" in ceea ce priveste testamentele) tocmai pentru ca nu sunt rezervatare.
Dvs prin atac probabil aveti in vedere orice actiune in instanta, pe cand un jurist ca domnul Dan are in vedere doar atacarea pe motiv de liberalitati excesive.
Multumesc tuturor pentru ajutor,am uitat sa spun ca avem si un certificat medico-legal care atesta capacitatea de dipozitie avand discernamantul pastrat in raport cu testamentul.
Testament
vicuta
O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)