avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune sau uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune sau uzucapiune

O mostenitoare care este inscrisa pe un titlu de proprietate are rol deschis la primarie pt un teren si casa existente pe titlu.poseda aceste bunuri de peste 30 de ani.nu prea se poate deschide succesiune ca nu stim unde sunt mostenitorii si cum se numesc(ceilalti coproprietari de pe titlu sunt decedati dar au mostenitori).ce sa fac ca sa poata fiul acestei doamne construi?deesi are rol I se refuza emiterea adeverintei pentru demararea proiectului de casa deoarece nu este succesiunea facuta.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:24, 7 Mai 2014
Sa faca succesiunea!

Nu are cum sa faca uzucapiune!

Uzucapiunea reprezinta sanctiunea civila aplicata proprietarului neposesor de catre posesorul neproprietar pentru ca o perioada indelungata de timp (20-30 ani) nu s-a ingrijit de bunul sau.

Uzucapiunea se constatata printr-o hotarare judecatoreasca, la cererea posesorului neproprietar chemandu-l in instanta ca parat pe proprietarul neposesor, care a fost neglijent cu bunul sau timp indelungat.
am gasit in Filipescu-de pe el am invatat in facultate urmatoarea remarca:
" spanirea de catre unul din mostenitori a unui bun succesoral poate duce la dobandirea dreptului de proprietate prin uzucaPIUNE DACA A INTERVENIT O MANIFESTARE EXTERIOARA DIN PARTEA RESPECTIVULUI MOSTENITOR, care sa demonstreze ca a inteles sa transporte posesia din comuna, in eclusiva, adica s-a produs o intervertire in fapt a posesiei"
Este o opinie si s-au pronuntat solutii in acest sens in practica, dar situatia e delicata.

Nu ne-ati spus daca a intervenit in fapt o intervertire a posesiei: a stapanit exclusiv terenul vreme de 30 ani? a achitat in totalitate impozitul? s-a manifestat ca unic proprietar?


Apoi este problema paratilor din actiune, in sensul ca va tb sa va judecati cu mostenitorii celor de pe titlu pe care inteleg ca nu ii cunoasteti (nume + adresa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune geobotosani geobotosani Cu respect . Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)
Partaj wolfmistery wolfmistery Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)