avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu un minor

Buna Ziua !

As avea cateva nelamuriri legate de divort la notar cu un copil minor si anume:

-plata pensiei alimentare se face din momentul depunerii cererii de divort sau dupa ce trec cele 30 de zile de la depunerea cererii?

-cam cat costa divortul si plata se face la depunerea actelor de divort sau dupa trecerea celor 30 de zile, (daca in timpul celor 30 de zile ma impac cu sotia banii raman dati?)

-cu noile coduri penale au aparut modificari privind plata pensiei alimentare?
Eu lucrez in politie si pana acum nu se lua in calcul norma de hrana sau banii de haine la calculul pensiei alimentare.


Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ivf , utilizator 19:20, 10 Mai 2014
Intretineti copilul pt ca sunteti parinte, bani cu titlu de pensie platiti dupa divort. Daca nu platiti de bunavoie, actul se poate pune in executare apoi.
Intrebati la notar cat costa, in jur de 1000 de lei, ramaneti cu banii dati, intrebati insa la notar daca dati un avans si apoi restul sau cum platiti.
Ce legatura au codurile cu pensia, daca divortati la notar trebuie sa va intelegeti asupra sumei. Doar daca apelati la instanta, se va hotari, iar practica nu e unitara, se poate hotari ca norma sa fie luata in calcul sau nu. Depinde si de ce salariu de baza aveti.


Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre pensia alimentara mihamada mihamada Sunt divortata de 4 luni si primesc pensie alimentara pentru copil de 25% din venitul net al fostului sot, asa s-a stabilit in instanta la divort. Fostul sot ... (vezi toată discuția)
Buna-pensie de intretinere; partaj varzan varzan La pensia alimentara ptr cresterea copilului se ia in calcul si Norma de hrana ? eu facand dovada ca salariul de incadrare este mai mic fara Norma de Hrana. ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara divort Mama26 Mama26 Buna ziua. In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. ... (vezi toată discuția)