Buna ziua ! Sunt Pfa si am un singur platitor de venit ; cum pot justifica in registrele contabile acest venit , pot sa fac extras de cont sau trebuie sa emit facturi ?
Presupun ca aveti un contract de prestari servicii, dati factura iar incasarea o puteti face cu chitanta sau in contul bancar al pfa. In registrul jurnal de incasari si plati treceti valoarea din documentul de incasare si la data de pe el (din extrasul de cont). Daca e altfel va rog sa dati mai multe amanunte la intrebare.
Multumesc pt. promptitudine ! Sunt asistent in brokeraj asigurari , am contract de mandat cu o firma de brokeraj in asigurari ( contract pe care l-am avut si ca persoana fizica , firma cu care colaborez mi-a spus ca in relatia cu ei nu se schimba nimic ). Intrebarea mea era daca este necesar sa emit factura pt. venit sau este suficient extasul de cont pt. a justifica corect in registrele contabile acest venit?
Pentru ca acum sunteti inregistrat ca pfa trebuia sa va faca un nou contract, sa folositi facturier si sa aveti in vedere ca pentru pfa, daca nu aveti in alta parte un contract de munca valabil, mai trebuie platita si contributia la pensie.
Anulare factura
shnex
Buna ziua!
Am taiat cateva facturi pe care nu le-am incasat si as vrea sa inchid pfa-ul. Sunt la venit real si am inteles ca pentru a le anula am nevoie de ... (vezi toată discuția)