De aproape 6 saptamani am ajuns in Scotia, la noul meu loc de munca(hotel-receptioner), prin intermediul unei agentii din Romania, ce colabora cu o agentie din UK. Cand am ajuns, am inceput sa lucrez la receptie. Dupa cateva saptamani managerul mi-a sugerat daca vreau sa lucrez cate 3 ore(din cele 8 ore) in paralel cu receptia si la bar(orele de la bar nu vor fi platite, doar orele de la receptie). Mi-a spus ca e bine pentru mine sa mai invat si altceva. Dupa alte cateva zile a spus ca e o problema ca eu nu invat ,,barul", ca ei pierd bani si intr-o zi mi-a dat de ales: ori invat ori va fi nevoit sa aduca pe altcineva care sa faca ambele lucruri, si ca nu ar vrea sa ma ,,piarda". In contractul meu apare doar receptioner. Venind in Scotia eu mi-am dat demisia de la fostul loc de munca, in care am fost angajat 4 ani,tot ca receptioner; am platit biletul de avion, care nu a fost deloc ieftin (350 euro)+alte cheltuieli cu transportul si altele cu intocmirea actelor dupa ce am ajuns. Cand am sustinut interviul cu actualul angajator nu a pomenit nimic de bar. Ce as avea de facut in cazul acesta? As vrea doar sa lucrez in receptie, dar din ce mi s-a spus, asta nu se poate.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca am discuta pe legea romana, ar fi foarte simplu raspunsul la problema dvs.: nu puteti fi obligat sa efectuati alt sarcini decta cele prevazute in fisa postului pe care ati semnat-o odata cu contractul individual de munca.
In acest caz, patronul nu ar porceda legal. Insa, daca dvs. ati refuza sarcini suplimentare, ar exista intotdeaua posibilitatea sa fiti sicanat pentru asta (poate nu vi s-ar prelungi contractul, ati fi dat afaar la prima restructurare).
Dar:
Contractul dvs. este incheiat in Scotia, eu nu am de unde sa stiu ce prevede legea scotiana in acest caz :(, si cum v-ati putea (eventual) apara de comportamentul abuziv al patronului.
Imi pare rau...