Am fost oprit de un echipaj rutier de politie pentru ca aveam viteza de 72km/h in localitate. Am refuzat sa semnez procesul verbal din mai multe motive dar am adaugat obiectiile mele privitoare la amenda.
Am primit PV prin posta iar la martor asistent nu este nici un nume si nici un CNP.
Am inteles ca orice PV nesemnat trebuie sa aibe un martor asistent. Chiar daca am scris obiectiile mele pot contesta amenda si avea castig de cauza?
Sigur ca o puteti face ....
"Castigul de cauza" despre care vorbiti insa depinde de mai multi factori.
Situatia prezentata de dvs. nu se regaseste printre cauzele de nulitate absoluta a procesului verbal fiind o cauza de nulitate relativa. Ceea ce presupune, asa cum spuneam, indeplinirea unor conditii pentru a se putea dispune anularea procesului verbal.
Bună ziua,
Opinia mea este că vă faceți vinovat de săvârșirea unei fapte contravenționale. În atare condiții care ar fi motivul contestării acestei fapte și implicit a sancțiunilor din cadrul procesului verbal, atâta timp cât dumneavoastră recunoașteți necondiționat că ați condus peste limita legală în respectiva localitate.
Antrenarea și apelarea la forța instanțelor de judecată nu este o opțiune în cazul și potrivit susținerilor dumneavoastră.
Lipsa mențiunilor referitoare la elementele de identificare ale martorului asistent nu pot atrage automat nulitatea absolută a procesului verbal la care vă referiți. Discuția este mult mai amplă astfel și din economia textului, este întreptățit consider eu, cel ce nu se face vinovat de săvârșirea unei fapte contravenționale, dar care a fost sancționat, să depună contestație împotriva procesului verbal de constatarea și sancționare a faptelor contravenționale.
Utilizatorul spune ca a refuzat sa semneze pv-ul ”din mai multe motive” .... Banuiesc ca pe acestea le va invoca (care sunt .. numai utilizatorul stie). Este insa necesar sa fie analizate cum spuneam mai sus.
Cat despre practica unor instante de a aplica amenzi .... pentru exercitarea unui drept recunoscut de lege .... mie imi seamana a taxa pe lenea magistratului platit deja sa faca asta.