avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar redobandire permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar redobandire permis conducere

Buna ziua.
In luna ianuarie 2012 am fost prins conducand in stare de ebrietate.
In urma procesului in data de 29/02/2013 am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare + 2 ani incercare sub control juduciar.
Am facut recurs , iar in data de 29 /05/2013 la Curtea de Apel acesta a fost respins ca nefondat. In mod normal la 29/05/2014 se implineste 1 an de la sentinta ramasa definitiva.
Intrebarea mea este daca pot sa fac dosarul pt redobandire inainte de 29/05/2014 ,iar in imediata apropiere a acestei date sa ma programez pt proba teoretica.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: petreiulian , utilizator 10:51, 8 Mai 2014
conform legii poti redobandi permisul de conducere dupa scurgerea timpului de pedeapsa aplicata + 1 an , in cazul tau 2018
Sigur pot da examen dupa 1 an de al ramanerea definitiva a sentintei.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
petreiulian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobândire permis conducere sorinmihut sorinmihut Când se poate susține examenul pt. redobândire permis în cazul unei condamnări definitive la închisoare cu executare ? (vezi toată discuția)
Permis anulat noiembrie 2011,cand il pot redobandi?! ionak88 ionak88 Salutare...Caut si eu un raspuns,o indrumare ceva pt.marea mea problema. In februarie 2011 mi sa suspendat permisul fiind depistat conducand baut,avand ... (vezi toată discuția)
In baza art.87 al. 5 din oug nr. 195/2002 - dupa ce perioada pot sustine examenul auto kafu kafu In baza art.87 al. 5 din OUG nr. 195/2002 rep. cu aplic. art. 320 indice 1 C.pr.pen. condamn pe inculpatul ( X ) la pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare ... (vezi toată discuția)