avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: sotul meu m-a parasit pentru o alta femeie cu cae de altfel si locuieste in momentul de fata. Pana acum am locuit impreuna in casa tatalui meu in care de-a lungul casniciei noastre de 11 ani am adus mai multe imbunatatiri( centrala, apa curenta, termopane, parchet, termosistem etc).In afara de acestea am mai achizitionat o masina, are este cumparata prin programul rabla si diferenta de bani provine dintr-un credit facut pe numele tatalui meu dar ale carui rate le plateste sotul meu. Masina este inregistrata pe numele sotului meu. Mentionez ca nu avem copii. In cazul unui divort care este procedura de partaj si cum anume se procedeaza? In speranta ca nu veti ignora intrebarea mea, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 23:07, 6 Mai 2009
Daca sotul va solicita partajul va avea numai dreptul la 1/2 din imbunatatiri cit si la 1/2 din ratele platite la autoturism .Important este cine il foloseste daca il foloseste sotul atunci tatl dv. va trebui sa fac o cerere de interventie in procesul de partaj
Daca sotul dumneavoastra poate dovedi cu chitante ca ati facut toate acele imbunatatiri, poate cere la partaj jumatate din aceste sume. Autoturismul va fi partajat intre dvs, de comun acord, in sensul ca va fi dat unuia dintre dvs, iar celalalt va primi o sulta de jumatate din valoarea masinii. In cadrul procesului de divort se va partaja si datoria catre tatal dumneavoastra, in cota de 1/2 pentru fiecare.
am uitat sa mentionez ca toate imbunatatirile aduse casei sunt facute tot cu credite la banca si tot pe numele tatalui meu , chiar daca ratele la banca le-am platit noi. Chitantele toate sunt pe numele tatalui meu si de la casa si de la masina.Sotul meu practic, zic eu ,ca nu are cum sa dovedeasca ca le-a platit el.

Atunci sunteti in avantaj.
Sotul poate incerca sa probeze cu martori, dar cam greu daca nu are si inscrisuri.
Multumescu mult pentru raspunsuri si sfaturi

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune?cum dovedesc ca sunt facute in timpul casatoriei? Lucyaly Lucyaly buna seara...sunt in divort cu sotul..avem termen in decembrie...am o intrebare...dupa terminarea divortului am de gand sa deschid partaj asupra bunurilor ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)