avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Documente secret de serviciu
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Documente secret de serviciu

Buna ziua,

Compania cu care colaborez doreste sa-si infiinteze o arhiva pentru documente pe care le considera de interes special.

Exista o legislatie in domeniu in acest sens? Cum se stabileste caracterul "secret" al unui document.
Am gasit legea 182/2002 insa din ce am reusit sa inteleg trateaza doar secretele de stat, ori noi nu lucram cu statul, deci nu ne-ar viza direct.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 17 Mai 2014
secret de serviciu = informatii, date sau documente care nu constituie secret de stat, dar nu sunt destinate publicitatii si nu pot fi divulgate.

In listele cu informatii secrete de serviciu vor fi incluse informatiile care se refera la activitatea unitatii si care, fara a constitui, in intelesul legii, secrete de stat, nu trebuie cunoscute decat de persoanele carora le sunt necesare pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, divulgarea lor putand prejudicia interesul unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coruptie leonarrrd leonarrrd buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi spuneti in ce infractiuni se incadreaza urmatoarele fapte: seful de la personal de la o institutie publica ii da ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Informatii clasificate anghelescuionut anghelescuionut stiti cumva unde este stipulat faptul ca, indiferent de nivel de clasificare atribuit, un document intai se inregistreaza apoi se supune aprobarii?? [quot] (vezi toată discuția)