avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare Republica Moldova
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare Republica Moldova

Buna ziua! Am o librarie online si am niste solicitari din republica Moldova. Normal la carte e TVA de 9%. Cum facturez unei persoane fizice? Cu TVA sau fara? Mai sunt si taxe vamale? Ce documente trebuie sa intocmesc si ce declaratii? Dar daca livrarea se face catre o persoana juridica platitoare de TVA sau nu? Si daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care e cea mai economica modalitate de livrare in Republica Moldova? Cu Posta sau prin curier? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:04, 9 Mai 2014
Exportul este scutit de tva. Taxe vamale de export nu exista. Doar de import.
Posibil ca PF sa plateasca tva la import( depinde de baremul din Rep Moldova)
Din cate stiu eu posta este cea mai ieftina. DAR si cea mai lenta ( eu am trimis 3 foi catre belgia si i-a ajuns in 3 luni !!! Noroc ca nu erau urgente)... asa ca...No comment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export piese auto in rusia si republica moldova tertius tertius Firma mea se ocupa cu comert online de piese auto.Doresc sa fac export de piese auto in Rusia si Rep Moldova la cativa clienti societati comerciale care se ... (vezi toată discuția)
Facturare 2740826332154 2740826332154 pentru o factura emisa catre o firma din REPUBLICA MOLDOVA trebuie sa facturez fara TVA cu taxare inversa? (vezi toată discuția)
Export marfa eduard.r eduard.r Vreau sa export marfa(haine, incaltaminte, accesorii) pe persoana juridica, in republica moldova catre mai multe persoane fizice (colete). Un singur colet nu ... (vezi toată discuția)