In momentul de fata am probleme cu firma de telefonie mobila.....
Intrebarea mea este urmatoarea,daca refuz sa platesc abonamentul in continuare,in conditia in care acestia au bagat un cost in care in abonament nu este specificat,ce pot pati?
Au dreptul sa ma dea in judecata? Si daca da,eu sunt somer fara nimic pe numele meu,imi puteti spune va rog riscul la care sunt expus?
Orice datorie acumulata da dreptul creditorului sa actioneze impotriva debitorului pt. recuperarea acesteia. in concluzie, cu cat trece mai mult timp, cu atat se aduna datoria si penalitatile.
In situatia in care veti fi actionat in judecata, iar compania obtine o hotarare judecatoreasca favorabila, puteti fi pus in executare silita.
Daca nu aveti bunuri si nici venituri, nu veti putea fi executat. trebuie sa luati in calcul ca ulterior, in cazul angajarii sau obtinerii de orice fel de venituri, executarea va avea loc.
Da, puteti pati diverse, cum ar fi sa fiti executat silit, in cazul in care compania respectiva doreste acest lucru, pentru recuperarea sumelor datorate.
Asadar au si dreptul sa va dea in judecata pentru recuperarea prejudiciului pe care l-ati provocat prin neachitarea sumelor pecuniare neplatite la timp.
Riscul la care sunteti expus este cel precizat la inceput, respectiv la faptul ca puteti fi executat silit in orice moment in care veti acumula venituri provenite din orice surse.
Totusi, eu va recomand sa incercati sa rezolvati amiabil, cerand explicatii pentru sumele cerute in plus, insa ar fi bine ca inainte sa achitati cealalta parte a sumei totale datorate.
Eventual cereti si renegocierea contractului sau atasarea la acesta a unei anexe in care sa cereti impunerea unor precizari punctuale si clauze personale agreate de partile contractante.