avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri a pune concluzii
Discuție deschisă în Traduceri

a pune concluzii

Imi poate explica cineva ce inseamna termenul " a pune concluzii"?

Ma pregatesc pt. un examen de traducator in domeniul juridic si imi tot bat capul cu termeni juridici #-o de aceea apelez din cand in cand, dupa cum vedeti, la ajutorul dvs. celor din forum. Pt. a putea face o traducere corecta este foarte important ca un traducator sa inteleaga corect termenii. Deoarece eu pana acum nu putut gasi un traducator care ma poate ajuta, incerc sa ma ajut singura si am ajuns la concluzia ca asta este calea cea mai buna.

Va multumesc.



A putea pune concluzii înseamnă că partea are posibilitatea efectivă să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu orice aspect din proces.
Toate sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal si/sau civil cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Ele pot fi de acuzare sau de aparare. Potrivit legii procesual penale si civile, instanta poate cere partilor, dupa inchiderea dezbaterilor, atunci cand considera necesar, sa depuna concluzii scrise sau acestea pot depune concluzii chiar daca nu sunt cerute de instanta. Bafta !!!! :luck:

Va multumesc inca o data pt. ajutor. Pacat ca nu mi-a venit mai demult ideea sa ma inregistrez intr-un asemenea forum, mi-ar fi usurat munca cu mult mai mult. Dar niciodata nu este prea tarziu.:)
A pune concluzii se refera la dreptul de a pune concluzii pe fondul cauzei.Adica sa solicite admiterea sau respingerea actiunii. Sau sa pledeze, in cazul in care ar fi ceva de sustinut verbal in fata instantei in ultimul act al procesului in faza de judecata respectiva, mai inainte de a intra instanta in pronuntare ( adica inainte de momentul in care vor delibera judecatorii solutia ce o vor pronunta)

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Caut un traducator de limba germana specializat in domeniul juridic ContSters87149 ContSters87149 Buna ziua, numele meu este Cristina Weber si am resedinta in Hamburg. Imi poate recomanda cineva un traducator de lb.germana specializat pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari legate de termeni juridici ContSters87149 ContSters87149 Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri cu privire la limbajul juridic roman. Cine poate sa-mi spuna si mie ce inseamna termenii juridici scrisi intre ... (vezi toată discuția)
Reprezentare proces ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Doresc o lamurire privind reprezentarea in procesul civil.O persoana care nu este parte in proces ,dar careare o procura speciala ,poate ridica ... (vezi toată discuția)